Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, 9:51:39 πμ
etpa
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 23:07

ΑΠΘ: Ο λόγος που δε θα λειτουργήσει τελικά φέτος το κάμπινγκ στο Ποσείδι

Συντάκτης:

Την απόφαση να μη λειτουργήσει ούτε φέτος η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση στο Ποσείδι Χαλκιδικής (Καλάνδρα) πήρε η διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ΑΠΘ κατέληξε στη συγκεκριμένη επιλογή για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και πιο ειδικά για την αποφυγή καταστάσεων μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατά συρροή κρούσματα covid-19 και επιδημιολογικές εξάρσεις στην περιοχή, τη Χαλκιδική, τη  Θεσσαλονίκη και φυσικά όχι μόνο, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Η Επιτροπή της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε πρώτη φάση εισηγήθηκε να λειτουργήσει η κατασκήνωση, όμως “ζυγίζοντας” τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως και τα αναπόφευκτα φαινόμενα συνωστισμών και ανοιχτών συγκεντρώσεων, συχνά χωρίς την τήρηση των μέτρων, που κορυφώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, επαναξιολόγησε την εισήγησή της προς το Δ.Σ.  της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του ΑΠΘ.

Ακολούθως, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΔΠ ΑΠΘ, σε έκτακτη συνεδρίαση του «με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και προπάντων την ασφάλεια των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ, έκανε αποδεκτή την εισήγηση για τη μη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης Καλάνδρας ΑΠΘ τη θερινή περίοδο 2021».

«Είναι αυτονόητο ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, όπως και η δέσμευση όσων υπηρετούμε την κοινωνία από θέσεις ευθύνης στον εθνικό στόχο της ανάκαμψης της οικονομίας και της απασχόλησης, έπειτα από τις δυσμενείς συνθήκες που για μήνες επέβαλε η πανδημία. Η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας, και δη των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών, όπως η Χαλκιδική, είναι προαπαιτούμενο για μία επιτυχημένη τουριστική περίοδο, που θα δώσει οικονομική ανάσα σε χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που άμεσα ή έμμεσα ανήκουν ή εξαρτώνται από τον κλάδο του τουρισμού», επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης.

«Είναι κατανοητό ότι τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας ανυπομονούν μετά από μήνες εγκλεισμού να επιστρέψουν σε έναν χώρο ταυτισμένο με την ανεμελιά και τις χαρές της πανεπιστημιακής ζωής. Επίσης, για την οικονομική ανάπτυξη του πανεπιστημίου η μη λειτουργία της κατασκήνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει κόστος. Πρέπει όμως να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και το πώς κάποιες καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή των συνανθρώπων μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τέλος, στο έγγραφο των πρυτανικών Αρχών προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας γίνεται λόγος για τις «ανοικτές συγκεντρώσεις και συνωστισμούς πολιτών, και ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιακών ομάδων, χωρίς να τηρείται ουσιαστικά κανένα υγειονομικό μέτρο και πρωτόκολλο», με εκτίμηση πως «ανάλογες καταστάσεις και εικόνες είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθούν στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση στην Καλάνδρα Χαλκιδικής». «Με βάση το δεδομένο αυτό και σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα που απαιτούνται για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων, κρίνεται αβέβαιη και επισφαλής η εφαρμογή των αντίστοιχων υποχρεωτικών υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων για τον μεγάλο αριθμό κατασκηνωτών που μπορεί να φιλοξενήσει η Κατασκήνωση», υπογραμμίζεται.

Δείτε επίσης: Θεοχάρης: “Ικανοποίηση για την απόφαση της Γερμανίας να απελευθερώσει πλήρως την τουριστική κίνηση προς Ελλάδα”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr