Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 1:53:18 μμ
etpa
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 17:19

ΑΠΘ: Ολοκληρώνεται σταδιακά η διαδικασία εκλογής των νέων κοσμητόρων

Συντάκτης:

Ανανεώνεται σταδιακά το σώμα των κοσμητόρων του ΑΠΘ, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι εκλογές σε πολλές Σχολές, ενώ αρκετοί κοσμήτορες έχουν εκλεγεί ήδη.

Θυμίζουμε ότι η θητεία των νέων κοσμητόρων θα ξεκινήσει τυπικά την 1η Σεπτεμβρίου και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024.

Ξεκινώντας με τη Φιλοσοφική Σχολή, νέος κοσμήτορας είναι ο καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Κωνσταντίνος Μπίκος, που αποτέλεσε και τον μοναδικό υποψήφιο για το αξίωμα.

Περνώντας στη Σχολή Επιστημών Υγείας, εκεί επανεξελέγη ο νυν κοσμήτορας, καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης, με 358 ψήφους έναντι 63 του καθηγητή της Οδοντιατρικής, Κοσμά Τολίδη.

Μετακινούμαστε στο Πολυτεχνείο, όπου είχαμε… νίκη του καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών, Κύρου Υάκινθου (116 ψήφοι) επί του Αθανάσιου Κούγκολου (72 ψήφοι) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Στη Σχολή Καλών Τεχνών στο θώκο του κοσμήτορα θα καθίσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Στέλλα Λάββα.

Στη Σχολή Θετικών Επιστημών εξελέγη η καθηγήτρια του Μαθηματικού, Χαρά-Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους, έναντι του καθηγητή του Φυσικού, Κωνσταντίνου Χρυσάφη (117 – 89 οι ψήφοι).

Επανεκλογή του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη (αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό) είχαμε στην ΟΠΕ, με μόλις μία ψήφο περισσότερη (32-31) του Δημήτρη Κουσενίδη (καθηγητής του ίδιου Τμήματος).

Γκλαβίνης στη Νομική

Στη Νομική Σχολή εξελέγη ο καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, που συγκέντρωσε 49 ψήφους έναντι 19 της συνυποψήφιάς του, καθηγήτριας Ευμορφίας Τζίβα.

Στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού νέος κοσμήτορας εξελέγη ο καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Γιώρτος Τζέτζης, επικρατώντας του συνυποψηφίου του, καθηγητή στο ίδιο τμήμα, Χαράλαμπου Τσορμπατζούδη.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων κοσμητόρων θα ολοκληρωθούν στις 23 Ιουνίου στη Θεολογική Σχολή, με μοναδικό υποψήφιο για το θώκο τον καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας, Χρυσόστομο Σταμούλη.

Δείτε επίσης:Καραγιάννης: «Ξεμπλοκάρουμε “στοιχειωμένα” έργα στη Θεσσαλονίκη»

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr