espa pkm

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2026, 9:42:30 μμ
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2026 08:21

Αστάθεια και κακοκαιρία σε Μακεδονία και Θράκη: Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Ασταθές αναμένεται το σκηνικό του καιρού σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις αυξημένες νεφώσεις, τις τοπικές βροχές και τις κατά τόπους καταιγίδες. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά διαστήματα ενισχυμένοι.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές να εκδηλώνονται κυρίως τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, έντασης 3 με 4 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς φτάνοντας έως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δεν αποκλείονται σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ από το βράδυ θα επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου, με χαμηλότερες τιμές κατά 4 με 5 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr