Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:52:06 πμ
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 14:18

Αθανάσιος Ζιώγας: Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» του Στέλιου Αγγελούδη

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης χρειάζεται πέρα από την καθημερινότητα, όραμα και υποδομές», τονίζει ο κ. Ζιώγας

Ο κ. Αθανάσιος Ζιώγας είναι δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Στέλιου Αγγελούδη, «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Ζιώγα:

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που ζω, η πόλη που αγαπώ, που εργάζομαι και που νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει. Δεν είμαι μόνος, είμαστε ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ είμαστε πολλοί μέσα όλη την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και μας συνδέει ένα κοινό όραμα να δημιουργήσουμε μια άλλη Θεσσαλονίκη, πράσινη και καθαρή, ασφαλή και δημιουργική.
Δεσμεύομαι μέσα από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να κάνουμε πράξη το όραμα.

 1. Φύτευση 10.000 δέντρων σε όλη την Θεσσαλονίκη – μείωση της θερμοκρασίας
  Η πόλη έχει μόνο 4% της έκτασής της καλυμμένη με δέντρα, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 30%. Στη νέα Δημοτική περίοδο (5 ετία ) είναι άμεση ανάγκη να γίνονται 2.000 φυτεύσεις δέντρων κάθε χρόνο.
  Με τη στοχευμένη δεντροφύτευση και με χρήση ψυχρών υλικών σε οδούς και πεζοδρόμια θα επέλθει η μείωση της θερμοκρασίας κατά 5 βαθμούς στη πόλη και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 2. Θωράκιση της πόλης από πλημμύρες .
  Άμεσα καθαρισμός όλων των φρεατίων ομβρίων, την καταγραφή, τον έλεγχο για την επάρκειά τους, την κατασκευή νέων, αλλά και την κατασκευή νέων τεχνικών έργων ανάσχεσης των πλημμυρικών φαινομένων.
 3. Καθαριότητα – δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης.
  Άμεση συνεργασία με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.
  Δημιουργία νέων προγραμμάτων ανακύκλωσης τεσσάρων ροών και με καφέ κάδους για τρόφιμα σε όλα τα σχολεία, δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και πιλοτικά προγράμματα ανακύκλωσης στα νοικοκυριά της πόλης, σύμφωνα με τα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων.
  Καθιέρωση του καφέ κάδου ανακύκλωσης οργανικών υπολειμμάτων σε όλη την Θεσσαλονίκη, ώστε να γλιτώσει η πόλη από τόνους απορριμμάτων και ο δήμος να κερδίζει και εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από τα έξοδα ταφής απορριμμάτων.
 4. Μείωση της ηχορύπανσης.
  Μετράμε την ένταση του θορύβου σε κάθε γειτονιά και εφαρμόζουμε αποτελεσματικές πολιτικές μείωσής του. Προχωράμε σε επαναχάραξη λεωφορειακών γραμμών, στοχευμένες μονοδρομήσεις και μετατροπή συγκεκριμένων οδών σε ήπιας κυκλοφορίας.
  Επιπλέον, εντατικοί έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία για τα επίπεδα θορύβου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 5. Σχεδιασμός προσβάσιμων πεζοδρομίων για όλους.
  Εμείς δεσμευόμαστε για συστηματική εφαρμογή του νόμου για τα τραπεζοκαθίσματα και επαναφορά στην νόμιμη έκτασή τους, ώστε να υπάρχει χώρος για να περνούν οι πεζοί, τα ΑμΕΑ και οι γονείς με καροτσάκια.
  Δημιουργία δικτύου ασφαλών ποδηλατοδρόμων μετά από στοχευμένη μελέτη και όχι βιαστικά και τυχαία όπως έκανε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
 6. Δημιουργία ασφάλειας στη γειτονιά χωρίς το αίσθημα ης εγκατάλειψης.
  Συστηματική συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛΑΣ. Υλοποιούμε κοινή εποπτεία ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας σε χώρους στο κέντρο, αλλά και στις απομακρυσμένες γειτονιές της Θεσσαλονίκης.
  Ενίσχυση του φωτισμού στις περιοχές με αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας, έτσι ώστε να μειώνονται οι συνθήκες που ευνοούν το έγκλημα, για συντονισμό θεσμών και φορέων για τη λύση προβλημάτων των αστέγων, των χρηστών ουσιών και των μεταναστών, αλλά και για προώθηση δημιουργικών πολιτιστικών, αθλητικών και «πράσινων» δράσεων στις γειτονιές.
 7. Στέγη για Όλους.
  Επίλυση της στεγαστικής κρίσης και συνεργασία με την Πολιτεία, προκειμένου να δοθούν κίνητρα ανακατασκευής παλιών και εγκαταλελειμμένων δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, που θα διατεθούν ως κοινωνική κατοικία, με χαμηλό ενοίκιο.
  Το κέντρο της Θεσσαλονίκης πρέπει να ανήκει στους κατοίκους της, στους φοιτητές της πόλης στους νέους ανθρώπους, επαγγελματίες και επιστήμονες.
  Δεν πρέπει να παραχωρηθεί αλόγιστα και χωρίς όρους μόνο στον τουρισμό χάριν της οικονομίας και μόνο.
  Είναι ανάγκη να διασωθεί η ταυτότητα του κέντρου της πόλης μας.
 8. Αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.
  Απορρόφηση των διαθέσιμων επιχορηγήσεων για επενδύσεις στον δήμο. Απαιτείται εργασία με συντονισμό και πρόγραμμα στο ΔΗΜΟ ώστε να επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι απορρόφησης κονδυλίων που λιμνάζουν και στο τέλος χάνονται.
 9. Εκκίνηση κοινωνικών προγραμμάτων σε όσους έχουν ανάγκη και στη Τρίτη ηλικία .
  Διευρύνουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται, προσθέτοντας προγράμματα προληπτικής ιατρικής, δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης», σε συνεργασία με ευρωπαϊκά προγράμματα για τη στήριξη της ενεργούς γήρανσης μέσα από δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής ωφέλειας.
  Ανατρέπουμε την υστέρηση που εμφανίζει ο δήμος όσον αφορά τις πολιτικές στήριξης της ψυχικής υγείας. Προγραμματίζουμε την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο δίκτυο των πόλεων που είναι φιλικές προς την Ψυχική Υγεία, ενώ διεκδικούμε άμεση ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών και ελεύθερη πρόσβαση σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς.
 10. Καμία ανοχή στις διακρίσεις και την έμφυλη βία.
  Ενίσχυση και επέκταση των δημοτικών δομών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, των διακρίσεων λόγω φύλου και των διακρίσεων και δημιουργία Δημοτικού Ξενώνα Φιλοξενίας των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών και για ενεργοποίηση της λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και στενή συνεργασία με αντίστοιχες οργανώσεις της πόλης.
  Η Παιδεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός στο επίκεντρο.
  Επέκταση προγράμματος αναβάθμισης σχολικών κτιρίων και βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων, αλλά και αύξηση του αριθμού τους για να έρχονται γεωγραφικά πιο κοντά στα σπίτια των παιδιών.
  Ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής, για σύμπραξη με κορυφαία διεθνή και ελληνικά πανεπιστήμια, για τα πολιτιστικά κέντρα κάθε Δημοτικής Κοινότητας και για εβδομαδιαίο προγραμματισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ και αγορών.
  Στηρίζουμε έμπρακτα τους νέους καλλιτέχνες, παραχωρώντας υπαίθριους και στεγασμένους χώρους για να φιλοξενήσουν το έργο τους
  Διαθέτουμε πρόγραμμα για μείωση των αδέσποτων και ταλαιπωρημένων ζώων στην πόλη και για ενίσχυση των δομών φροντίδας και προστασίας τους.

Η Παιδεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός θα γίνουν οι τρείς πυλώνες της πόλης που αποτελούν ασπίδα απέναντι στα φαινόμενα της βίας, του φόβου, της ανομίας και του κλίματος ανασφάλειας.
Οι δεσμεύσεις μου να αγωνιστώ για τα παραπάνω είναι δοσμένες με ΟΡΚΟ Για κάθε μία από αυτές τις 10 δεσμεύσεις μου απαιτούνται εξειδικευμένα κονδύλια που υπάρχουν και άλλα είναι εύκολο να βρεθούν.
Είμαστε εδώ για να αναθερμάνουμε τις ελπίδες των νέων ανθρώπων να τους εμπνεύσουμε να μπουν ενεργά στις υποθέσεις που τους αφορούν.
ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ – ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.

Το βιογραφικό του κ. Ζιώγα:

Υπηρετώ ως δικηγόρος την ορθή απονομή της δικαιοσύνης εδώ και 38 χρόνια, ως δικηγόρος Γρεβενών από το 1985 και ως δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 2007.
Συμμετέχω ενεργά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μου από το 1977, αρχικά στο φοιτητικό κίνημα, και στη συνέχεια με αγώνες στη πολιτική, αυτοδιοικητική και κοινωνική ζωή του τόπου. Από το έτος 1998 έως 2006 διετέλεσα Δήμαρχος στον Δήμο Γρεβενών επί 2 διαδοχικές εκλογικές θητείες.
Παντρεμένος από 1990 με τη Γαλάτεια Χαντέ, μηχανολόγο μηχανικό, αποκτήσαμε δύο παιδιά την Αρετή, αρχιτέκτονα μηχανικό, και τον Αλέξανδρο επίσης δικηγόρο.
Η Θεσσαλονίκη που από τα φοιτητικά μου χρόνια θεωρούσα πατρίδα μου, σήμερα βρίσκεται σε στασιμότητα.
Με το βλέμμα μπροστά και ανοιχτό στη Κοινωνία, συντάσσομαι με τον αγώνα που άρχισε η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, με επικεφαλής τον ΣΤΕΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ.

Δείτε επίσης: Οι γυναίκες «ψηφίζουν» τη Χρύσα Αράπογλου για δήμαρχο Καλαμαριάς

Πηγή: Politic.gr