Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 5:17:22 πμ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 12:05

Αυγέρη: «Η κυβέρνηση χάνει πόντους από την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού»

Συντάκτης:

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού, άσκησε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Η κ.

Αυγέρη κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό πως εν μέσω πανδημίας «μάζευε πόντους»

«Μιλάμε για business. “Business as usual”. Αυτό έχουν στο μυαλό τους. Να κάνουν πολιτικές business, να μαζεύουν πολιτικούς πόντους, να μαζεύουν οικονομικούς πόντους και να σκέφτονται πότε θα κάνουν τις εκλογές. Και αυτό δυστυχώς έρχεται τώρα η κατάσταση και αποδεικνύει πόσο γελοίο ήταν μέσα στην πανδημία και ενώ ακόμα εμείς είμασταν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια, αυτοί να ονειρεύονται εκλογές γιατί τα πράγματα θα πήγαιναν πάρα πολύ καλά μέσα στο φθινόπωρο».

Το Κίνημα Αλλαγής θα έχει υπαρξιακό ζήτημα στις επόμενες εκλογές

Η κ. Αυγέρη ρωτήθηκε και για τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά στην ομιλία της στη Θεσσαλονίκη, ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ήλιος ανατείλει από τη δύση.

«Ακόμα η κ. Γεννηματά δεν έχει καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της κοινωνίας, όχι της ίδιας. Αντίπαλος είναι η πολιτική της ΝΔ. Αν είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό που είπε. Νομίζω υπονομεύει πρώτα τον ίδιο της τον εαυτό», ανέφερε.

Είναι ένα ερώτημα υπαρξιακό για την κ. Γεννηματά, είπε η κ. Αυγέρη. «Όταν επιλέγει να απαντήσει πολιτικά με αυτόν τον τρόπο, θεωρώ ότι θα έχει υπαρξιακό ζήτημα στις επόμενες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής και δεν θα έχει λόγο ύπαρξης».

Να λογοδοτήσουν όσοι ήταν αντίθετοι στην συμφωνία των Πρεσπών

«Εμείς πληρώσαμε πολύ μεγάλο τίμημα για να επιτελέσουμε το πατριωτικό μας και το εθνικό μας καθήκον», είπε η κ. Αυγέρη, αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών.

Θα το πιεί αυτό το ποτήρι ο κ. Μητσοτάκης γουλιά – γουλιά. Έρχονται τρείς συμφωνίες με την γειτονική χώρα προς κύρωση στην ελληνική βουλή. Και εκεί να δούμε πόσους παιδονόμους θα πρέπει να έχει ο κ. Καλαφάτης για να μαζέψει τους βουλευτές της ΝΔ.

«Αυτούς που δεν λέγανε ούτε λέξη, που καταδικάζουν κατά τα άλλα, τη βία από όπου και αν προέρχεται όταν στέλνανε γράμματα με σφαίρες στον Κοτζιά, δεν λέγανε λέξη για τις επιθέσεις και τις φωτιές στα σπίτια των βουλευτών και των γονιών τους».

«Επέστρεψε στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς τον καλωσορίζουμε, αλλά είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ζητήσει συγνώμη», ανάφερε η κ. Αυγέρη, σχολιάζοντας και τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στην Αθήνα.

Η κ. Αυγέρη κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ της Μακεδονίας, που όπως είπε, σήκωσαν το λάβαρο, να λογοδοτήσουν.

Ακούστε όσα είπε η κ. Αυγέρη στον Flash 99.4

Διαβάστε επίσης:

Κατεπείγον έγγραφο Πατούλη προς όλους τους δήμους, για τον άμεσο καθαρισμό φρεατίων

Πηγή: Politic.gr