Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 4:24:43 πμ
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 11:50

Βαρουφάκης από “Μαλαματίνα”: Οι εργαζόμενοι που έβαλαν πλάτες για την εταιρεία αντιμετωπίζονται ως παρείσακτοι (pics & vids)

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης επισκέφθηκε το εργοστάσιο της “Μαλαματίνας” στο Καλοχώρι, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

Ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων ενώ συνομίλησε αρκετή ώρα μαζί τους και άκουσε τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, είχε εκτενή συζήτηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη Μαλαματίνα κ. Γιάννη Φραγγιδη.

Ο κ. Φραγγίδης ζήτησε από τον κ. Βαρουφάκη να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να επιστρέψουν στη δουλειά τους ενώ τόνισε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος καθώς “έβαλαν πλάτη” για την εταιρεία.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για κρατικοποίηση της βίας ενώ είπε πως ιδεολογία της κυβέρνησης είναι η εμπορευματοποίηση της εργασίας.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “οι εργαζόμενοι που έβαλαν πλάτες για την εταιρεία αντιμετωπίζονται ως παρείσακτοι” και πως “στόχος είναι να σηματοδοτηθεί στους υπόλοιπους εργαζόμενους στο πανελλήνιο ότι τελειώσαμε με τους εργοδότες, με τις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικάτα”.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Γ. Φραγγιδης δώρισε στον κ. Βαρουφάκη την μπλούζα των απεργών της Μαλαματίνας και την εφημερίδα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης παρουσία εργαζομένων κατευθύνθηκε προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ ζητώντας να κατευθυνθεί προς το προαύλιο του εργοστασίου.

Ο υπεύθυνος που βρισκόταν στο σημείο επέτρεψε μόνο τον κ. Βαρουφάκη να περάσει στο χώρο του εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Βαρουφάκης βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 20:00 είναι προγραμματισμένη ανοιχτή συγκέντρωση και ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο θέατρο των εποχών στη νέα παραλία.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Απόπειρα ληστείας με θύμα ανήλικο στην οδό Λαγκαδά

Πηγή: Politic.gr