Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 6:08:31 μμ
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 18:27

Βαρτζόπουλος: Το κράτος πρέπει να ελέγχει και να εποπτεύει τις συνθήκες λειτουργίας των δομών (vid)

Ο βουλευτής της Θεσσαλονίκης σημείωσε πως λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν είναι εφικτή η λειτουργία αποκλειστικά κρατικών δομών και άρα είναι αναγκαία η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου με την ιδιότητα του ψυχιάτρου και του πρώην υφυπουργού Υγείας και μίλησε εκτενώς για τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από την πολιτεία για την οργάνωση των δομών φιλοξενίας στην χώρα και για τα κενά που εντοπίζονται στο σύστημα και έχουν εμποδίσει την χώρα να έχει ένα σύγχρονο και ανεπτυγμένο σύστημα οργάνωσης, λειτουργίας και επόπτευσης δομών.

Δείτε το απόσπασμα

Οβουλευτής της Θεσσαλονίκης σημείωσε πως λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν είναι εφικτή η λειτουργία αποκλειστικά κρατικών δομών και άρα είναι αναγκαία η ιδιωτική πρωτοβουλία. Ξεκαθάρισε όμως ότι το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει στις κοινωνικές δομές υποστήριξης διενεργώντας τακτικούς ελέγχους για τις συνθήκες λειτουργίας αυτών και για το προσωπικό που εξυπηρετεί τις ανάγκες των ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτές.

Οι προϋποθέσεις λειτουργίας των δομών φιλοξενίας πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως από όλους. Σε όλες αυτές τις δομές είναι υποχρεωτική η παρουσία ψυχιάτρου, ανέφερε ο κ. Βαρτζόπουλος μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σε αναφορά του για την αναπηρία ο κύριος Βαρτζόπουλος υποστήριξε πως οι προσπάθειες της πολιτείας για την αναδιαμόρφωση της αναπηρικής πρόνοιας πρέπει να εστιάσουν στην δια βίου υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, η οποία σήμερα είναι ανύπαρκτη μετά το πέρας μιας ηλικίας αυτών.

Δείτε επίσης: Δ. Βαρτζόπουλος: «Αν ο Ερντογάν αισθανθεί ασφαλής για την επανεκλογή του, τότε δε θα συμβεί τίποτα» (vid)

Πηγή: Politic.gr