Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 1:28:19 πμ
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 19:50

Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της σταθερότητας»

Σε ομιλία του στην Τρίπολη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε μήνυμα ενότητας και κάλεσε σε συσπείρωση τη δημοκρατική παράταξη, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο τρίτος πόλος, γιατί είναι δύναμη ευθύνης που εγγυάται τις έξι εθνικές αναγκαιότητες.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν έχει αξία ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος στις εκλογές, αλλά ποιος θα είναι ο εγγυητής της σταθερότητας.

Εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται έξι εθνικές αναγκαιότητες που είναι, πρώτον η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος, δεύτερον η οικονομική σταθερότητα, που σημαίνει μένουμε στο ευρώ, τρίτον μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα, τέταρτον θεσμική σταθερότητα, σεβασμός του κράτους δικαίου και όχι ρεβανσισμός.

Πέμπτον, εθνική σταθερότητα, γιατί έχουμε είπε ανοικτά ζητήματα με την Κύπρο, την ονομασία των Σκοπίων και την αναταραχή που υπάρχει στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, και έκτον, μετάβαση στην νέα φάση μετά τα μνημόνια που σημαίνει εθνικό σχέδιο με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε μια ανοικτή οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες. Στις 25 Ιανουαρίου είπε, θα παραδώσουμε την χώρα και την εθνική οικονομία ακέραιη, αλλά το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα θα το κρίνει ο ελληνικός λαός.

Επανέλαβε ότι το κάποτε κραταιό ΠΑΣΟΚ του 48% είναι πλέον είναι κόμμα περιορισμένης εκλογικής επιρροής, καθώς έλαβε υπεύθυνη στάση και σήκωσε δυσανάλογο βάρος των δύσκολων αποφάσεων που έπρεπε όμως να ληφθούν.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «κρεμόμαστε από μια κλωστή» γιατί «αν και πετύχαμε πολλά κι έχουμε ρυθμό ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια ύφεσης και ισχυρές τράπεζες, είμαστε εύθραυστοι για καθαρά πολιτικούς λόγους».

Δεν υπάρχει αυτοδυναμία κι εύκολες λύσεις σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως μετά τις εκλογές χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αναλάβει το κόστος που της αναλογεί, ώστε να λειτουργήσουμε ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον τόνισε ότι δεν υπάρχει λύση δεύτερων εκλογών γιατί αυτό θα είναι έγκλημα και υπογράμμισε πως η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να αλλάξει σελίδα.

Σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο κ. Βενιζέλος αν και δεν θέλησε να σχολιάσει την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, είπε όμως ότι «δεν μπορείς να είσαι ο πατέρας του μνημονίου και μετά να γίνεσαι αντιμνημονιακός και να κλείνεις το μάτι».

Έκανε λόγο για διγλωσσία στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η ΔΗΜΑΡ φέρθηκε αντιφατικά και ανεύθυνα, και χαρακτήρισε το Ποτάμι «νέα ΔΗΜΑΡ».

Μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος .

Ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο και το βράδυ της Κυριακής θα μιλήσει στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.


Πηγή: Το Βήμα