Κάτι που θα αποφασιστεί στην σύσκεψη που προγραμματίστηκε το πρωί της Τρίτης 10 Οκτωβρίου.
Ο ειδικός αγορητής του κόμματος Κων. Μπαργιώτας αν και εμφανίστηκε θετικός επί της αρχής του νομοσχεδίου, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει άλλο άλλοθι» και ότι «αν δεν επιδιώξει τη συναίνεση στο εσωτερικό της, δεν μπορεί να βγαίνει -ως διφυής προσωπικότητα- μαζί σε ό,τι αφορά τις περικοπές συντάξεων, μισθών, οικονομικών προνομίων και χώρια εκεί που θέλουμε να πουλήσουμε κοινωνικό πρόσημο». «Είμαστε θετικοί στο νομοσχέδιο, ήμασταν από την αρχή. Είμαστε θετικοί επί της αρχής.
Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα πρέπει να αναζητεί στο εσωτερικό του πρώτα τις συναινέσεις που χρειάζονται», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κράτησε επιφυλάξεις για την συζήτηση επί των άρθρων ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις. Σημειώνεται ότι κατά του ηλικιακού ορίου των 15 ετών για διόρθωση φύλου τάχθηκε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Δ. Κρεμαστινός.
Με δεδομένη και την καταψήφιση του νομοσχεδίου από τη ΝΔ, την Χ.Α., η οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων, η ψήφιση της επίμαχης ρύθμισηςδημιουργεί σε πολιτικό επίπεδο «πονοκέφαλο» στον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει με λιγότερες από τις 151 ψήφους, ωστόσο δημιουργείται πολιτικά ένα ζήτημα για την κυβέρνηση αν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία για μια νομοθετική διάταξη που δίχασε τα κόμματα.
Επιπλέον, η καταψήφιση του άρθρου 3, όπου περιλαμβάνεται και η διάταξη για τους 15χρονους, συνιστά καταψήφιση του πυρήνα του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, καθώς το επίμαχο άρθρο αφορά συνολικά τις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για την διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου.
Πηγή: Το Βήμα



