«Με κανέναν τρόπο δεν παρεμποδίζεται η πληρωμή των υποχρεώσεων των δημοσίων οργανισμών, με δεδομένο ότι τα κεφάλαιά τους θα είναι διαθέσιμα όποτε και όταν τα χρειαστούν, έχοντας επιπλέον καρπωθεί το όφελος από τις προτεινόμενες ελκυστικές αποδόσεις» αναφέρει στο εν λόγω έγγραφο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Μάρδας υποστηρίζει ακόμη ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν υποχρεούνται να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, απλώς, εάν το πράξουν θα έχουν τη διασφάλιση του Ελληνικού Δημοσίου.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι «διασφαλίζεται ταυτόχρονα η έγκαιρη ικανοποίηση των τρεχουσών αναγκών των δημοσίων οργανισμών, καθώς, αφενός τα κεφάλαια των δημοσίων οργανισμών θα δύνανται να επενδύονται αποκλειστικά σε άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία, αφετέρου θεσπίζεται απευθείας αξίωση κατά του Ελληνικού Δημοσίου σε περίπτωση που οι δημόσιοι οργανισμοί υποστούν κεφαλαιακές ζημίες λόγω της επένδυσης των κεφαλαίων τους κατά τα προαναφερόμενα».
Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, για τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στην ερώτηση απάντησε εγγράφως και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος ενημερώνει ότι οι πληρωμές του Οργανισμού στο πλαίσιο του ΕΓΤΕ, ΕΓΤΑΑ και ΕΤΑ είναι απολύτως διασφαλισμένες και συνεχίζονται απρόσκοπτα σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Πηγή: Το Βήμα



