Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 9:25:05 μμ
etpa
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 15:32

Δ. Παπαστεργίου: «Οι δήμοι αδυνατούν να καλύψουν το κόστος ενέργειας κι έρχεται δύσκολος χειμώνας»

Συντάκτης:

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε στο ετήσιο συνέδριο στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στο κόστος ενέργειας που αδυνατούν να καλύψουν οι δήμοι.

 

«Το κόστος ενέργειας αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κόστος για τους δήμους, που αδυνατούμε να καλύψουμε, κι έρχεται δύσκολος χειμώνας» δήλωσε. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ όμως, εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξες όσον αφορά τη χρηματοδότηση των δήμων μετά τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου. Σε περίοπτωση που υπάρξει χρηματοδότηση, τότε οι δήμοι δε θα αυξήσουν τα δημοτικά τέλη καθαρισμού, φωτισμού, στην ύδρευση και την άρδευση. 

Ο κ. Παπαστεργίου, έκανε μια αναδρομή στο τι συνέβη τα δύο χρόνια που είναι Πρόεδρος, και αναφέρθηκε και στα όσα έχουν γίνει από τους δήμους για την πανδημία.

«Πετύχαμε πολλά, πάρα πολλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τα πετύχαμε όλα. Οι δήμοι δήλωσαν “παρών” από την πρώτη στιγμή της πανδημίας λες και ήταν έτοιμοι από καιρό. Ευθύνη και φροντίδα μας ήταν να μη νιώσει κανείς μόνος» δήλωσε. 

Εξέφρασε, ωστόσο, το παράπονό του ότι οι δήμοι δεν έχουν ενεργό ρόλο στο νέο ΕΣΠΑ. «Και σε αυτό το ΕΣΠΑ που δομείται, φοβάμαι πως σε ελάχιστες περιφέρειες έγινε διαβούλευση με τους δήμους. Μαζί θα πρέπει να κινηθούμε. Το υπουργείο Ανάπτυξης πρέπει να βάλει τους δήμους στο σχεδιασμό για το νέο ΕΣΠΑ. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε τις προσκλήσεις από τις εφημερίδες», υπογράμμισε.

 
Δείτε επίσης:ΚΙΝΑΛ: Κούρσα για τρεις μετά την αποχώρηση Γεννηματά; – Φήμες για τέταρτη υποψηφιότητα (vid)

Πηγή: Politic.gr