Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 8:40:56 μμ
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 13:06

Δημιουργήθηκε νέο «πάρκο τσέπης» με 456 αρωματικά φυτά και δέντρα στην Τούμπα

Ένα νέο «πάρκο τσέπης», γεμάτο με αρωματικά φυτά και δέντρα, «γεννήθηκε» στην οδό Αμφιπόλεως, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Σε μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών μέτρων φυτεύτηκαν δενδρολίβανο, θυμάρι, λεβάντα, ρίγανη, βιβούρνο, πλατάνια, νεραντζιές και φλαμουριές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «πράσινο» σημείο συνάντησης για τους κατοίκους.

Συνολικά 456 είδη αρωματικών φυτών και δέντρων ξεφύτρωσαν στο έως πρόσφατα αδιαμόρφωτο χώρο μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς, ενώ τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν στο μίνι – πάρκο θα προσφέρουν ανάσες ξεκούρασης σε μικρούς και μεγάλους δημότες.

Η παράδοση του «πάρκου τσέπης» έγινε το πρωί παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος ευχαρίστησε τη χορηγό εταιρεία για την προσφορά της στην πόλη. «Είναι μια μέρα ιδιαίτερης χαράς γιατί μόλις σε τέσσερις μήνες παραδίδουμε το πρώτο πάρκο τσέπης στους πολίτες», είπε ο δήμαρχος.

Ο κ. Αγγελούδης προσκάλεσε εταιρείες και πολίτες να στηρίξουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πράσινοι χώροι στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα πρέπει να δημιουργηθούν πολλές μικρές οάσεις, που αν τις πολλαπλασιάσουμε η πόλη θα αποκτήσει άλλη εικόνα».

Α.Καρ.  

Επισυνάπτεται φωτογραφία από το «πάρκο τσέπης»
 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr