Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 8:16:57 πμ
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 11:45

Δήμος Δέλτα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο (pics)

Με την καλλιτεχνική διάθεση στα ύψη ολοκληρώθηκε το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών που έλαβε χώρα στη Σίνδο.

Ο δήμαρχος Δέλτα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης δήλωσε πως: «Σας περιμένουμε όλους να ανταμώσουμε του χρόνου στον τόπο μας εδώ στο Δήμο Δέλτα για να γιορτάσουμε τη δύναμη της μουσικής που ενώνει».

Η ανάρτηση του δήμου Δέλτα στο Facebook

«Ο θεσμός για ακόμη μια χρονιά τράβηξε τα βλέμματα του καλλιτεχνικού κόσμου της Θεσσαλονικης ανεβάζοντας τον πήχη της ορχηστρικής μουσικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Υπό τις οδηγίες του καλλιτεχνικού Διευθυντή Μίλτου Πολυχρονίδη οι τρεις μέρες μουσικής χορού και τραγουδιού άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων.


«Μετά από δυο χρόνια πανδημίας η 23 διεθνής διοργάνωση Νεανικών Ορχηστρών που διοργανώθηκε στη Σινδο μας έδειξε ότι η μουσική ενώνει λαούς συνειδήσεις και ιδέες κάνοντας μια γροθιά πολίτες όλου του κόσμου. Μέσα από το φεστιβάλ δώσαμε ένα διαχρονικό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα σε λαούς που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από πότε.

Σας περιμένουμε όλους να ανταμώσουμε του χρόνου στον τόπο μας εδώ στο Δήμο Δέλτα για να γιορτάσουμε τη δύναμη της μουσικής που ενώνει» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης κλείνοντας τις εκδηλώσεις.


Η αυλαία έπεσε με ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή
και τη συναυλία µε την Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα ενώ στη διοργάνωση έδωσε το παρόν η νεανική Ορχήστρα Πνευστών Totkomlos, Ουγγαρία η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λάρνακας, Κύπρου η Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Επιτόνιον”, η Σχολή Χορού Diagonal η Φιλαρμονική Εταιρία Νάουσας, Ελλάδα η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμαριάς, Ελλάδα και η Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας, Ελλάδα


Οι διοργανωτές βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη τον πρόεδρο του ΚΠΟΔΔ Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κωνσταντίνο Δουσδαμπάνη τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργο Αρβανιτίδη και άλλους επισήμους προσκεκλημένους.

Την εκδήλωση της τελετής λήξης τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας, η Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Γερακίνα Μπισμπινά ο Διευθυντής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Γλώσσης Φάνης, Αλμπάνης και Αχιλλέας Χαντές όπως επίσης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας Άντωνης Αντωνιάδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Δέλτα και πλήθος κόσμου.

Δείτε επίσης: Μίλτος Τασούλης – Υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου: «Θα προχωρήσω ενωτικά με πολιτικό ήθος και πολιτισμό»

Πηγή: Politic.gr