Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, 1:44:11 πμ
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 20:00

Δήμος Παύλου Μελά: «Όχι» στην τοποθέτηση κεραίας δίπλα σε βρεφονηπιακό σταθμό

Συντάκτης:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας λίγα μέτρα μακριά από βρεφονηπιακό σταθμό στην περιοχή των Μετεώρων πραγματοποιούν αυτή την ώρα πολίτες στον προαύλιο χώρο του ΙΝ Αγ.

Ραφαήλ, μαζί με τον δήμαρχο Παύλου Μελα Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Τα αιτήματα των πολιτών:

– Οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν υπόψην τους την ιδιαιτερότητα του σημείου ξαι να σταματήσουν άμεσα τη λειτουργία αυτών των κερασιών

– Επίσημο έγγραφο απ τον φορέα που να εξηγεί αν υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και αν ναι, να κατέβουν αμέσως από το συγκεκριμένο κτίριο

– Να μας ξεκαθαρίσουν τι σημαίνει ευαίσθητη περιοχή σε ακτίνα 300μ από την κεραία. Η ασφάλεια πως δεν θα υπερβαίνουν το 60% των τιμών στην ακτινοβολία δεν είναι αρκετή και δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε, μιλάμε για 100αδες μικρά παιδιά.

– Να έχει λόγο και να μπορεί να ασκεί βέτο η τοπική αυτοδιοίκηση όταν υπάρχει λόγος.

“Είμαστε μαζί με τους κατοίκους να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί για μια ακόμη κεραία που μπαίνει στο δήμο Παύλου Μελα, έχουμε παρα πολλά παράπονα έχει αλλάξει το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και μπαίνουν κεραίες συνέχεια χωρίς να ενημερώνεται καθόλου ο Δήμος», δήλωσε ο δημαρχος Παύλου Μελα Δημήτρης Δεμουρτζίδης και συνέχισε: «Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της κινητής τηλεφωνίας, αλλά καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε ένα πλαίσιο που θα προσδιορίζει την ασφάλεια των πολιτών.

Η συγκεκριμένη κεραία είναι δίπλα σε παιδικό σταθμό, πολύ κοντά σε παιδική χαρά και καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μια εύλογη ανησυχία η οποία σήμερα διατυπώνεται με αυτή τη διαμαρτυρία. Προηγήθηκε μια έκθεση στη συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα το μεσημέρι, ομόφωνα κατατέθηκε ένα ψήφισμα και ψηφίστηκε. Ζητάμε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, να ενημερώνεται ο Δήμος, να υποβάλλονται τυχόν αντιρρήσεις.

Από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε όλοι κινητό τηλέφωνο κατάλαβα ιάνουμε τις ανάγκες να μπαίνουν κεραίες αλλά πρέπει να προσέχουμε που θα μπαίνουν, με ποιο τρόπο θα μπαίνουν και φυσικά πρέπει να ενημερώνεται ο Δήμος για να βλέπει όλα τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά αν υπάρχουν ευαίσθητες δομές γύρω η όχι.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στους Νέους Επιβάτες: Ανασύρθηκαν δύο νεκροί από όχημα που έπεσε στη θάλασσα – Ήταν δεμένοι με χειροπέδες (pics & vids)

Πηγή: Politic.gr