Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 12:29:55 πμ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 21:50

ΔΗΣΥ για έλλειμμα: Πολιτικό θράσος οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης

«Πολιτικό θράσος» συνιστά για την Δημοκρατική Συμπαράταξη η οικειοποίηση του αποτελέσματος της εξόδου της χώρας από την επιτήρηση λόγω υπερβολικού ελλείμματος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, χωρίς την δημαγωγική και τυχοδιωκτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση, θα είχε επιτευχθεί πολύ νωρίτερα και οπωσδήποτε χωρίς τα νέα πρόσθετα βάρη 13 δις ευρώ για τους πολίτες και 100 δις για την οικονομία.
»

Όπως τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη « ο περιορισμός των ελλειμμάτων και η επάνοδος της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα που είχαν εκτροχιάσει οι κυβερνήσεις Καραμανλή 2004-2009 είναι μια θετική εξέλιξη και αποτέλεσμα μιας πολυετούς δύσκολης προσπάθειας. Υπενθυμίζουμε ότι το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε στο 15,1% του ΑΕΠ και το χρέος εκτοξεύτηκε από τα 167 δις ευρώ το 2003, στα 300 δις.»

«Την σημερινή κατάκτηση» αναφέρει η ανακοίνωση «τη χρωστάμε στον ελληνικό λαό και τις αιματηρές του θυσίες που όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να σεβαστούμε. Δεν είναι ώρα για θριαμβολογία και νέες ψευδαισθήσεις. Είναι ώρα ευθύνης. Η χώρα έχει δρόμο μπροστά της. Χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη κυβέρνηση για να βγει με ασφάλεια από την κρίση και τα μνημόνια, με εθνική συνεννόηση, σχέδιο ανάπτυξης και πρόγραμμα προοδευτικών ανατροπών και μεταρρυθμίσεων. Η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα είναι εγγύηση για αυτή την πορεία.»

Πηγή: Το Βήμα