Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 2:39:09 μμ
etpa
Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 15:50

Δ.Χαλκηδόνος: Με διήμερο δράσεων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Συντάκτης:

Με διήμερο δράσεων και παρεμβάσεων, από εθελοντικούς καθαρισμούς χώρων πρασίνου, φυτεύσεις αρωματικών φυτών, μέχρι και ενημερώσεις σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο δήμος Χαλκηδόνος.

«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έχει σκοπό να μας υπενθυμίσει, ότι κάθε ένας από εμάς χωριστά, αλλά και όλοι μαζί ενωμένοι ως σύνολο, οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν”, υπογραμμίζει με δήλωσή του σε σημερινή σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

«Το περιβάλλον αποτελεί τον σημαντικότερο πλούτο και είναι αυτό το οποίο διασφαλίζει μελλοντικά την υγεία μας, τη ζωή μας και την ασφάλειά μας», σημειώνει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, πρασίνου και περιβάλλοντος, Ιωάννης Μπατζαρακίδης, προσθέτοντας ότι «η ανακύκλωση είναι στάση ευθύνης και ζωής».

Διαβεβαιώνει δε ότι ο δήμος θα εξαντλήσει όλα τα εργαλεία, για να φέρει την ανακύκλωση περισσότερο κοντά στους δημότες, ενώ στόχος αποτελεί να μετατραπούν οι γκρίζες γωνιές σε πράσινες συμπεριφορές, ξεκινώντας από τα σχολεία και φτάνοντας μέχρι την κάθε γειτονιά.

Το διήμερο δράσεων και παρεμβάσεων του δήμου Χαλκηδόνας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με τον καθαρισμό του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Κουφάλια από εθελοντές της ΟΝΝΕΔ και της ΜΑΚΙ Χαλκηδόνας, καθώς και του Αθλητικού Συλλόγου Πάλης «Ήφαιστος», τον οποίο διοργάνωσε ο δήμος.

Οι εθελοντές προμηθεύτηκαν σακούλες απορριμμάτων και γάντια από τον δήμο και προχώρησαν σε καθαρισμό του χώρου από κάθε λογής σκουπίδι, στέλνοντας το μήνυμα ότι «οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα για ένα περιβάλλον πιο καθαρό».

Παρόντες στη δράση ήταν ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, και Κοινωνικής Μέριμνας, Ιωάννης Μπατζαρακίδης και Μενέλαος Κορδονούρης αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί και για περισσότερες από τρεις ώρες, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στηρίζοντας την προσπάθεια του δήμου, τοποθέτησαν επιδαπέδια banners και σταντ στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Κουφαλίων και ενημέρωσαν τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της δράσης μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Όσοι συμμετείχαν κέρδισαν συμβολικά δώρα όπως μεταξύ άλλων, τσάντες ανακύκλωσης, μαγνητάκια και γόμες.

Επίσης, χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε οικολογική δράση από μέλη εθελοντικής ομάδας του Αδένδρου, οι οποίοι σε συνεργασία με τον δήμο φύτευσαν αρωματικά φυτά σε διάφορα σημεία του χωριού και ενημέρωσαν τους συμπολίτες τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε επίσης: Επίσκεψη Δ. Βαρτζόπουλου στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνας και Δέλτα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr