espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 6:11:03 μμ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 16:50

Δυσαρεστημένοι οι γιατροί για την ομάδα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στην ομάδα εργασίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - συγκροτήθηκε από το υπουργείο Υγείας - δεν συμμετέχει εκπρόσωπος των συλλογικών φορέων των γιατρών όπως ο ΠΙΣ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών (ΠΟΣΚΕ), Εργαστηριακών Ιατρών (ΠΟΣΙΠΥ), η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ ή και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, εκφράζουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων.

Όπως επισημαίνουν, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει μεγάλα προβλήματα που οφείλονται στα λάθη χειρισμού των τελευταίων ετών. «Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν και δεν είναι δυνατόν στη λήψη αποφάσεων να μην μετέχουν εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων των Ιατρών των καθύλην δηλαδή αρμοδίων να κάνουν προτάσεις και να λάβουν αποφάσεις για την τύχη ενός τόσο μεγάλου θέματος όπως είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των πολιτών», τονίζουν.

Οι γιατροί καλούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει τη στάση της και να τοποθετήσει στην ομάδα εργασίας εκπροσώπους των ανωτέρω φορέων των ιατρών.





Πηγή: Το Βήμα