Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 1:04:20 πμ
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

Εξάμηνη πρακτική άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες

Γέφυρες ανάμεσα στους νέους που αναζητούν εργασιακή εμπειρία και τις εταιρείες που επιθυμούν να διαμορφώσουν τα αυριανά στελέχη, ρίχνει ένα εξάμηνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, ο πρώτος κύκλος του οποίου ξεκινάει τον Οκτώβριο, από τους Global Shapers Athens Hub με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Το ReGeneration προσφέρει πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία, ουσιαστική εκπαίδευση από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, καθώς και πολλές ευκαιρίες για επαγγελματική αυτοβελτίωση και προσωπική ανάπτυξη σε 55 νέους, που θα εργαστούν σε 24 κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς.


«Η δημιουργία ευκαιριών στην Ελλάδα για τους πολίτες της χώρας, ήταν πάντα ένας από τους κεντρικούς μας στόχους. Το ReGeneration είναι ένα τυπικό παράδειγμα προγράμματος που ανταποκρίνεται σε αυτόν τον στόχο, βοηθώντας δεκάδες νέους Έλληνες να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες της χώρας μας» δηλώνει ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, program director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Η πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια δημιουργεί μια «κοινότητα» κορυφαίων πολυεθνικών και ελληνικών εταιριών, ανερχόμενων επιχειρηματικών μονάδων, δημοσίων φορέων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης το οποίο παρέχει γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και μια μοναδική εμπειρία ζωής τους συμμετέχοντες.

Έξι μήνες πλήρους εργασίας, εκπαίδευσης και εθελοντικής προσφοράς

Το ReGeneration απευθύνεται σε νέους αποφοίτους ελληνικών ή ξένων φορέων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολέγιο), όλων των γνωστικών πεδίων, με ή χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο και μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία. Περιλαμβάνει έξι μήνες έμμισθης εργασίας σε μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες της ελληνικής αγοράς. Παράλληλα με την πρακτική άσκηση, εκατό ώρες εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 60 θα είναι αφιερωμένες στην εκμάθηση επικοινωνιακών δεξιοτήτων, τεχνικών διαπραγμάτευσης και ανάπτυξης προσωπικής επαγγελματικής ταυτότητας, ενώ οι υπόλοιπες 40 ώρες στη διοίκηση επιχειρήσεων, την πληροφορική, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Επίσης, η συμμετοχή στο πρόγραμμα προβλέπει 50 ώρες εθελοντικής προσφοράς σε ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς πέραν του εργασιακού ωραρίου. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ακόμη μέρος σε ομαδικό πρότζεκτ τρίμηνης διάρκειας, σε σεμινάρια από ηγετικά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και καθημερινή υποστήριξη σε επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Μερικές από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινότητα του ReGeneration είναι οι εξής: Όμιλος ΑΝΤ1, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Bold Ogilvy, Όμιλος Eurobank, Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline, Microsfot, PwC, Όμιλος Μυτιληναίου, Nestlé Hellas, The Coca-Cola Company, Coca-Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως, OTE-Cosmote κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ReGeneration μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του προγράμματος: http://regeneration.gr/en/what-is-regeneration/.

Λίγα λόγια για τους Global Shapers Athens Hub

Η κοινότητα των Global Shapers είναι μια πρωτοβουλία του World Economic Forum, του διεθνούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που εδρεύει στην Ελβετία. Η κοινότητα των Global Shapers αποτελείται από ένα δίκτυο Hubs που ιδρύονται και διοικούνται από νέους με ιδιαίτερες δυνατότητες, ξεχωριστά επιτεύγματα και όραμα να συνεισφέρουν στην κοινωνία στην οποία ζουν.

Οι Global Shapers ξεκίνησαν τη δράση τους στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2011. Το Αthens Hub λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των μελών του (των οποίων η ηλικία δεν ξεπερνά τα 30 έτη), του World Economic Forum, του επιχειρηματικού και επιστημονικού χώρου και ΜΚΟ. Το Αthens Hub δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επικεντρωθούν στην επίτευξη κοινών κοινωνικών στόχων που αφορούν σε προβλήματα όπως η ανεργία των νέων, η επιχειρηματικότητα, η έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και ο εθελοντισμός στην Ελλάδα.

Η ανάπτυξη μακροχρόνιων συνεργασιών με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους του λεγόμενου «χρυσού τριγώνου», δηλαδή του επιχειρηματικού κόσμου, της κοινωνίας των πολιτών και του δημόσιου τομέα, αναδεικνύουν το Hub της Αθήνας σε έναν από τους πιο δυναμικούς διεθνή ΜΚΟ νεολαίας στην Ελλάδα και σε ένα από τα πιο αποτελεσματικά Global Shapers Hubs παγκοσμίως.

Πηγή: Το Βήμα