Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 9:56:05 πμ
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 00:50

Εξαρθρώθηκε σπείρα πλαστογράφων στα Πατήσια

Σπείρα που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια και άλλα δημόσια έγγραφα διαφόρων χωρών, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, έπειτα από επιχείρηση που έκαναν στην περιοχή των Πατησίων, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν υπήκοο Σομαλίας, ηλικίας 34 ετών και έναν υπήκοο Ερυθραίας, ηλικίας 31 ετών, ενώ αναζητούν για τη ίδια υπόθεση, έναν 35χρονο υπήκοο Σουδάν.


Η Ασφάλεια Πατρών έφθασε στην εξάρθρωση της σπείρας έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχε, σχετικά με τη δράση της. Έτσι, αστυνομικοί μετέβησαν στην Αθήνα, όπου εντόπισαν στην περιοχή των Πατησίων τους δύο συλληφθέντες.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν 24 διαβατήρια διαφόρων χωρών, 14 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, δώδεκα άδειες οδήγησης, οκτώ άδειες διαμονής διαφόρων χωρών, πέντε ζελατίνες με υδατογραφήματα- σφραγίδες διαφόρων χωρών, μία σφραγίδα αλλοδαπών Αρχών, 60 έγχρωμες φωτογραφίες τύπου «διαβατηρίου», αγνώστων ανδρών και γυναικών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο σαρωτές- εκτυπωτές, ένας πλαστικοποιητής, μία συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων, κ.α.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα δημόσια έγγραφα που βρέθηκαν, δηλαδή δύο δελτία ταυτότητας και μία άδεια οδήγησης ελληνικών Αρχών, μία άδεια οδήγησης Αρχών της Τσεχίας και ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών του Βελγίου, είχαν κλαπεί από τους κατόχους τους.

Επίσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που κατείχαν για τα φτιάχνουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και άδειες οδήγησης, ενώ παραποιούσαν τα κλεμμένα ή κενά δημόσια έγγραφα με την αλλαγή των φωτογραφιών των κατόχων τους.

Πηγή: Το Βήμα