Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 6:52:56 μμ
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 11:25

ELVIAL: Χορηγός στην 11η Biennale Αρχιτεκτονικής Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων - 16.12.2023 με 14.01.2024

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 11ης Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων με χορηγό την ELVIAL, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Α.Π.Θ.

Στόχος των εκδηλώσεων της Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων είναι η συγκέντρωση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος των δραστηριοτήτων των νέων αρχιτεκτόνων, η ανάδειξη νέων δημιουργών και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής σκέψης και την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Αναστάσιου Τέλλιου, Προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Α.Π.Θ., ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο σπουδαίο είναι να ξεκινάει η 11η Biennale αυτή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας έτσι και μία παράδοση αρχιτεκτονικής που έχει η πόλη.

Μετά την ανακοίνωση των 42 προτάσεων που διακρίθηκαν, το κοινό περιηγήθηκε στην έκθεση.  Πάνω από 400 προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες και να δουν όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού, σύντομα βίντεο με σχολιασμό των αρχιτεκτόνων για το έργο τους και επιλεγμένα προπλάσματα από τις προτάσεις που ξεχώρισαν.

Η ELVIAL στηρίζει το θεσμό για την προβολή των νέων αρχιτεκτόνων και για τον ρόλο της νέας ελληνικής αρχιτεκτονικής στο συνεχώς και ταχύτατα εξελισσόμενο forum νέων ιδεών στην παγκόσμια αρχιτεκτονική σκηνή.