Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, 12:29:27 πμ
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 23:04

Επετειακές εκδηλώσεις για την 201η επέτειο από τη Μάχη των Βασιλικών

Συντάκτης:

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε η 201η επέτειο από τη Μάχη των Βασιλικών Θεσσαλονίκης

Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε χαιρετισμό που απηύθυνε επισήμανε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στα Βασιλικά γράφηκε μια από τις πιο μελανές σελίδες της Επανάστασης του 1821.

Στεκόμαστε ενώπιον αυτών των ηρώων μαρτύρων και σκεφτόμαστε το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας. Εμείς οι Έλληνες μόνον όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Η Ελλάδα, η ελληνική σημαία μάς ενώνει όλους και πρέπει όλοι μας να βάζουμε την Ελλάδα και τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, όλη την κοινωνία μας, πέρα και πάνω από κόμματα». 

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεσμεύτηκε να βρίσκεται δίπλα στον Δήμο Θερμής και στα Βασιλικά ενώ αναφέρθηκε στη νέα πλατεία του οικισμού, έργο που χρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Ελλάδα 1821», υπενθυμίζοντας ότι τα Βασιλικά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση.

Δείτε επίσηςΔήμος Θέρμης: Παρουσιάζεται την Τρίτη 8/6 το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από τη Μάχη των Βασιλικών

Πηγή: Politic.gr