Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 5:24:04 μμ
Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 23:50

Επιστροφή στη βάση αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία

Επιστροφή στην κομματική και κοινωνική βάση αποφάσισε η ΝΔ σε μια προσπάθεια να βρεθεί ξανά, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, με τους πολίτες που παραδοσιακά την ψήφιζαν και έχουν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της πολιτικής που ακολουθείται στα πλαίσια του μνημονίου.
Η ΝΔ με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή της, θα επιχειρήσει να ξαναβρεί το…νήμα της σχέσης της με τους ψηφοφόρους της και σε αυτό το πλαίσιο θα γίνουν 51 εκδηλώσεις, μία σε κάθε νομό.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απόφαση να είναι στην πρώτη γραμμή ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ηγηθεί της προσπάθειας της ΝΔ να αντιστρέψει το κλίμα και τις αρνητικές δημοσκοπήσεις. Ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που θα γίνει στην Πάτρα.
Μπορεί κάλλιστα να πει κανείς ότι η ΝΔ προετοιμάζεται δια παν ενδεχόμενο και κυρίως για την περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο. «Θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να βρουν απροετοίμαστη τη Νέα Δημοκρατία» είπε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ στα γραφεία του κόμματοςς στη Λεωφ. Συγγρού.
Προς άρση όμως κάθε παρεξήγησης ο κ. Παπαμιμίκος διευκρίνισε ότι στρατηγική επιλογή του κόμματος είναι να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2016, καθώς αυτό επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον.
«Πιστεύουμε βαθιά στο θεσμικό ρόλο των πολιτικών οργανισμών και δεν τους αντιλαμβανόμαστε ως εκλογικούς μηχανισμούς. Θεωρούμε πως πρέπει να έχουν καθημερινή και αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία και να έχουν διαρκή παρουσία στο πλευρό του πολίτη» είπε.
Επίσης στη συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, η συγκρότηση 11 Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής. Αυτές θα αποτελούνται από 11 μη κοινοβουλευτικά στελέχη, κατά κύριο λόγο από την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά που θα συμβάλλουν ουσιαστικά με την γνώση και την εμπειρία τους στο έργο αυτό. Οι συγκεκριμένες ομάδες που θα λειτουργούν παράλληλα με τις Επιτροπές της Βουλής είναι οι εξής:
· Εξωτερικών και Άμυνας
· Οικονομίας
· Ανάπτυξης και Λειτουργίας της Αγοράς
· Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής
· Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας
· Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων
· Υγείας και Πολιτικών Αλληλεγγύης
· Εργασίας και Ασφάλισης
· Περιφερειακής Πολιτικής
· Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
· Τουρισμού και Εξωστρέφειας
Πέρα από τις ομάδες αυτές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι Γραμματείες Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αγροτικής Ανάπτυξης, που προβλέπονται στο οργανόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Το Βήμα