Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, 3:48:13 πμ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:31

Ευθυμίου: Προτάσεις για την στήριξη της απασχόλησης και την επιβίωση της αγοράς

Συντάκτης:

Τις προτάσεις της για τη στήριξη της απασχόλησης και την επιδότηση της εργασίας, ανέλυσε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Αυτό που προέχει τόνισε η κ.

Ευθυμίου, να επιδοτήσουμε την απασχόληση, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον επαγγελματικό κόσμο και το κλίμα της αγοράς δεν είναι καλό.

Τα δύο μέτρα που προτείνει η ίδια και που έθεσε μάλιστα και στον πρωθυπουργό και ήδη το ένα ανακοινώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στις εξαγγελίες του στη Θεσσαλονίκη, είναι τα εξής:

Μεγαλύτερη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών

«Το εξήγγειλε το Σάββατο και χαίρομαι κι εγώ που συνέβαλα προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί είναι πολύ βασικό να μειώσεις το μη μισθολογικό κόστος. Είναι κέρδος και για τον εργαζόμενο, είναι κέρδος και για τον εργοδότη και μάλιστα επιβραβεύει και τον έντιμο εργοδότη. Είναι σημαντικό».

Επιδότηση μέρους ΦΠΑ για επιχειρήσεις

«Θα την επεξεργαστεί και θα την αξιολογήσει το κυβερνητικό επιτελείο. Είναι ένα κίνητρο και αυτό για να στηρίξουμε την αγορά. Διότι αν επιδοτήσεις το ΦΠΑ, φεύγει από το ένα ταμείο μεν, του ΦΠΑ σου, αλλά πάει σε ένα άλλο ταμείο το οποίο δεν χάνει τη ροή του χρήματος, είναι καθαρή. Και εκεί επιβραβεύεις πάλι τον συνεπή εργοδότη. Πιστεύω λοιπόν ότι με τέτοιες κινήσεις αλλά και με ισχυρά κίνητρα που θα δώσουμε στους ανθρώπους της αγοράς και παράλληλα επιδοτήσουμε την εργασία, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να σταθούμε αξιοπρεπώς και να μην χάσουμε το ’21».

«Να επιδοτήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης, με πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες θα μπορέσουν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας, τόσο από την πλευρά του εργαζόμενου, όσο και από την πλευρά του εργοδότη».

Πρόταση στην επιτροπή ισότητας της βουλής

Με αφορμή την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας, που παρατηρήθηκε κατά την περίοδο του lockdown αλλά και του μέτρου της επιδότησης κατά 200 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, η κ. Ευθυμίου κατέθεσε πρόταση.

«Με ένα πολύ μικρό δημοσιονομικό κόστος, πρότεινα να βάλουν επιπλέον 200 ευρώ για τον εργοδότη για όποια κακοποιημένη γυναίκα προσλάβει», ανέφερε. «Στοχευμένη πολιτική απασχόλησης για να στηρίξουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»

Άκρως καταδικαστέα η λογική Λιάκου και δυναμιτίζει

Η κυβέρνηση αυτή έχει να επιδείξει καλύτερα αποτελέσματα στη διαδικασία και στο χρόνο απονομή ασύλου.Θεωρώ λοιπόν ότι όταν είναι τόσο κρίσιμα τα πράγματα, όταν το προσφυγικό αποτελεί μείζον θέμα, μείζον θέμα πανευρωπαϊκό, μείζον θέμα για την Ελληνική κοινωνία, η έννομη τάξη είναι βασικό συστατικό και θεμελιώδες του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν μπορούν να υπάρχουν, τέτοιες δηλώσεις και θεωρώ ότι αυτό θα έπρεπε να καταδικαστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

500 λεωφορεία μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Η κ. Ευθυμίου αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε στη βουλή με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος της ανακοίνωσε ότι ισως στο τέλος Οκτωβρίου να υπάρχουν τα 500 λεωφορεία.

Κάτι πήγε λάθος με τις μάσκες

«Σίγουρα κάτι πήγε λάθος», είπε η κ. Ευθυμίου, αναφερόμενη στο φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία. «Νομίζω ότι υπήρξε μια πολύ μεγάλη βιασύνη, ότι την πρώτη μέρα πρέπει να βρίσκονται οι μάσκες στα σχολεία», ανέφερε.

«Το μήνυμα είναι ότι η εκπαίδευση και οι δήμοι, πρέπει να κατοχυρώσουν τη δωρεάν μάσκα, είναι σαφές αυτό, αλλά όταν εμπλέκεται μια δαιδαλώδης γραφειοκρατία. Έπρεπε να είμαστε πιο χαλαροί. Η βιασύνη οδηγεί σε λάθη».

Ακούστε όσα είπε η κ. Ευθυμίου στον Flash 99.4

Πηγή: Politic.gr