Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 9:03:24 μμ
etpa
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 23:50

Φρανκφούρτη: Mε διπλή παρουσία το MOMus στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Συντάκτης:

Με διπλή παρουσία συμμετέχει φέτος ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης-MOMus στη μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση βιβλίου παγκοσμίως, τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη

Η 72η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη, μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω πανδημίας, πραγματοποιείται φέτος με φυσική παρουσία στο εκθεσιακό κέντρο FrankfurtMesse, από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου2021, με σύνθημα «Re:connect – Welcome back to Frankfurt», και με τιμώμενη χώρα τον Καναδά.

Το MOMus συμμετέχει με δικό του περίπτερο ως προσκεκλημένος φορέας από την ίδια τη διοργάνωση στην ενότητα THE ARTS+, όπου ο εκδοτικός κόσμος συναντιέται με αυτόν των εικαστικών τεχνών και της καινοτομίας. Η παρουσία του σηματοδοτεί το πλαίσιο των ευρύτερων πολιτιστικών συνεργασιών που επιθυμεί να αναπτύξει η Frankfurter Buchmesse με αφετηρία τη Διεθνή Έκθεση ΒιβλίουΘεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου 2021, με τιμώμενη τη γερμανόφωνη λογοτεχνία.

Ταυτόχρονα, το MOMus δίνει το «παρών» και στο Περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με επιλεγμένες εκδόσεις από τις δραστηριότητες των 4 Μουσείων και του Κέντρου Πειραματικών Τεχνών που το συναποτελούν, αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο την εκδοτική του δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια. Εκδόσεις ρωσικής πρωτοπορίας, σύγχρονης τέχνης, φωτογραφίας, σύγχρονης γλυπτικής και πειραματικών τεχνών αποτυπώνουν τη δραστηριότητα του MOMus, δίπλα σε 14 Έλληνες εκδότες και πολλές παράλληλες δράσεις του Ελληνικού Περιπτέρου.

Την εθνική αποστολή διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού– Διεύθυνση Γραμμάτων, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Φρανκφούρτη.

Δείτεεπίσης: Φρανκφούρτη: Κλήρωση των προκριματικών του Euro 2024

  • Τσεχία – Covid-19: Αυστηρότερα τα μέτρα μπροστά στην αναζωπύρωση της επιδημίας
  • Φρανκφούρτη: Mε διπλή παρουσία το MOMus στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου
  • Ρωσία – Covid-19: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων 1.028 νεκρούς και 34.073 κρούσματα
  • Φεστιβάλ Δράμας: «μετακομίζει» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  • ΗΠΑ: Θα κάνουν «ό,τι είναι δυνατόν» για την προστασία των 17 ομήρων στην Αϊτή

Ακολουθήστε το politic.gr Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr