Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:25:21 πμ
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 21:50

H Microsoft ξεχώρισε 10 εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα για το 2014-2015

Ως παγκόσμιοι ηγέτες στη χρήση τεχνολογίας με στόχο να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να μεταμορφώσουν τον κλάδο της εκπαίδευσης αναγνωρίστηκαν 10 πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί στο παγκόσμιο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator (ΜΙΕ) Expert από τη Microsoft.

Οι εκπαιδευτικοί επιλέχθηκαν από την Ελλάδα με βάση το έργο τους για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων αλλά και τη διάθεσή τους να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν την κοινότητα των εκπαιδευτικών να αναπτύξει δεξιότητες πάνω στις νέες τεχνολογίες για να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Και σε αυτό το πλαίσιο βρίσκονται και φέτος στη διάθεση της κοινότητας των εκπαιδευτικών του Προγράμματος Συνεργάτες στη Μάθηση για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να υποστηρίξουν το έργο όλων των συναδέλφων.

«Οι Microsoft Innovative Educator Experts αποτελούν ιδανικό παράδειγμα του πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αυξήσουν την παραγωγικότητα των μαθητών και να αναπτύξουν τις δυνατότητες που χρειάζονται στον εργασιακό χώρο» δήλωσε ο ΆΝτονι Σαλσίτο, αντιπρόεδρος του Worldwide Education της Microsoft Corp. «Με την πρωτοποριακή χρήση της mobile και cloud τεχνολογίας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί μεταμορφώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον και προσφέρουν μια πιο εξατομικευμένη εκπαίδευση στους μαθητές, επιτρέποντας τους να κάνουν και να καταφέρουν περισσότερα».

Οι εκπαιδευτικοί που επιλέχθηκαν εφέτος είναι οι Γιάννης Σουδίας, δάσκαλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, Ιωάννα Κομνηνού, θεολόγος, φιλόλογος, οικιακής οικονομίας στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών «Γεννάδειο», Δημήτριος Ν. Χαραλαμπίδης, θεολόγος στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, Άρης Δακανάλης, φυσικός στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, Δημήτρης Πριμάλης, καθηγητής Αγγλικών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, Γρηγόρης Ζερβός, δάσκαλος - υποδιευθυντής στο 31ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου, Νίκος Καλοσκάμης, καθηγητής Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου, Ιωάννα Τσιλιγιάννη, φιλόλογος στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κώστας Δημητρίου, καθηγητής πληροφορικής στο Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα, και Βασίλης Οικονόμου, εκπαιδευτικός ειδικός στην αξιοποίηση της Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.
Κάθε χρόνο η Microsoft επιλέγει MIE Experts (παλαιότερα ήταν γνωστοί ως Expert Educators) για να συμμετέχουν σε μια παγκόσμια και αποκλειστική κοινότητα, η οποία χαράζει τον δρόμο στους συναδέλφους τους για να μοιράζονται τις ιδέες τους, να δοκιμάζουν νέες προσεγγίσεις και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον. Φέτος η Microsoft επέλεξε 800 ηγετικές προσωπικότητες από τον χώρο της καινοτόμας εκπαίδευσης, που κατέχουν την τεχνολογία και επιθυμούν να ενισχύσουν την εμβέλεια και τη φωνή τους.

«Η βράβευσή μου ως καινοτόμου εκπαιδευτικού αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή της "ψηφιακής" μου εργασίας. Τα εργαλεία της Microsoft μου έδωσαν την ευκαιρία να υλοποιήσω τις ιδέες μου με καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο, κάνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στην τάξη ευχάριστη» δηλώνει ο κ. Σουδίας.

«Νιώθω ευγνωμοσύνη για τους φορείς που πιστεύουν στην ανάδειξη του εκπαιδευτικού έργου και αναζητούν τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία τους, αλλά νιώθω και μεγάλη ευθύνη για τη συνέχιση και περαιτέρω βελτίωση της καθημερινής εκπαιδευτικής πράξης» λέει η κυρία Κομνηνού.

«Οι καιροί απαιτούν από εμάς τους διδάσκοντες να αρυόμαστε διαρκώς γνώσεις και δεξιότητες από τη δεξαμενή της ακαδημαϊκής και παιδαγωγικής ανάπτυξης (professional development), να δείχνουμε τον δρόμο με το παράδειγμά μας (lead by example) και να μεταμορφώνουμε (transform) τα παιδιά μας σε παρακαταθήκες της ανθρωπότητας. Αυτά τα κεφαλαιώδη καλείται να υπηρετήσει ένας διδάσκων που φέρει τον τιμητικό τίτλο του Microsoft Expert Educator» σχολιάζει ο κ. Χαραλαμπίδης.

Οι MIE Experts συνεργάζονται στενά με την εταιρεία με στόχο να εισάγουν την καινοτομία στην εκπαίδευση, να αναπτύξουν την ικανότητα του εκπαιδευτικού στο να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τη βελτίωση της μάθησης και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία βελτιώνει τη μάθηση και τη διδασκαλία. Επιπρόσθετα, καθοδηγούν και άλλους εκπαιδευτικούς και βοηθούν στην εκπαίδευση τους σε εκπαιδευτικές τεχνολογίες και σε προϊόντα και εργαλεία της Microsoft.

«Ο τιμητικός τίτλος του Microsoft Expert Educator λειτουργεί σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και δυνητικά για τους διδάσκοντες όλου του κόσμου ως κίνητρο προκειμένου να ενισχύουμε τη δημιουργικότητά μας και την αγάπη μας για τους μαθητές μας με τη δυναμική νέων εργαλείων διδασκαλίας, γεγονός που μεταμορφώνει τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια μοναδική εμπειρία» λέει ο κ. Δακανάλης.

«Η καινοτομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης. Αυτή η αναγνώριση με γεμίζει αισιοδοξία γιατί θα παρακινήσει και άλλους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν το μάθημα με δημιουργικότητα και νέες ιδέες» δηλώνει ο κ. Πριμάλης.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα η αναγνώρισή μου ως καινοτόμου εκπαιδευτικού από τη Microsoft, τα εργαλεία της οποίας με βοήθησαν σημαντικά στην προσπάθειά μου να εντάξω τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία και να κάνω το μάθημα πιο ενδιαφέρον και πιο ελκυστικό για τους μαθητές μου» λέει ο κ. Ζερβός.

Ως ΜIE Experts οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιπλέον τα πλεονεκτήματα των δωρεάν εργαλείων Microsoft και τεχνολογιών. Αποκλειστικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, δυνατότητα συμμετοχής σε case studies, συνέδρια ως ομιλητές και υποστήριξη στην ανάπτυξη υλικού. Δυνατότητα να κερδίσουν ταξίδι στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Microsoft στην Εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέντμοντ, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, τον Απρίλιο του 2015.

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα η αναγνώρισή μου ως καινοτόμου εκπαιδευτικού και είμαι σίγουρος πως η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα καταστεί εξαιρετική πηγή έμπνευσης και ιδεών, οι οποίες θα βοηθήσουν τόσο εμένα, όσο και τους μαθητές μου στην κατάκτηση νέας γνώσης» λέει ο κ. Καλοσκάμης.

«Η ανάδειξή μου από τη Microsoft ως Microsοft Innovative Educator Expert είναι απίστευτη τιμή. Ανυπομονώ να συνεχίσω την εξεύρεση καινοτόμων τρόπων για να εξοπλίζω τους μαθητές μου με τα καταλληλότερα εφόδια για το μέλλον» σχολιάζει η κυρία Τσιλιγιάννη.

«Η εκπαίδευση είναι ο μόνος δρόμος για έναν καλύτερο κόσμο. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους ως συντελεστές αλλαγής προς ένα καλύτερο μέλλον» δηλώνει ο κ. Δημητρίου.

«Στόχος είναι να προωθήσουμε τον πειραματισμό, την ανακαλυπτική διάθεση, την ομαδοσυνεργατική και διαθεματική προσέγγιση, την κατανόηση ...και την καλλιέργεια ικανοτήτων του 21ου αιώνα, για τους σημερινούς μαθητές, ...τους αυριανούς πολίτες του κόσμου» καταλήγει ο κ. Οικονόμου.


Πηγή: Το Βήμα