Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένουν πλέον, επτά (άγονες) αεροπορικές γραμμές στο πλαίσιο διασφάλισης επαρκούς εξυπηρέτησης τακτικών αεροπορικών γραμμών σε συγκεκριμένα δρομολόγια που είναι ζωτικής, σημασίας στην ανάπτυξη των περιφερειών.
Ειδικότερα, οι 7 αεροπορικές γραμμές στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας είναι Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη - Σκύρος, Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Άκτιο - Σητεία, Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος, Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος, Ρόδος - Κως - Κάλυμνος - Λέρος - Αστυπάλαια.
Για τις γραμμές αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΥΠΑ θα προχωρήσει πιθανότατα στις 19/12, σε διαγωνισμό για την ανάθεση εκμετάλλευσης τους, για το χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου 2017 έως 31 Μαρτίου 2021.
Υπενθυμίζεται πως η απόφαση της ΥΠΑ προβλέπει ότι το μέγιστο καταβλητέο οικονομικό αντιστάθμισμα ετησίως ανά γραμμή καθορίζεται στα 312.000 ευρώ για το Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, στο ποσό των 260.000 ευρώ για το Θεσσαλονίκη - Σκύρος, στο ποσό των 416.000 ευρώ για το Αλεξανδρούπολη - Σητεία, στο ποσό των 416.000 ευρώ για το Άκτιο - Σητεία, στο ποσό των 800.000 ευρώ για το Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος, στο ποσό των 1.100.000 ευρώ για το Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος και στο ποσό των 800.000 ευρώ για το Ρόδος - Κως - Κάλυμνος - Λέρος -Αστυπάλαια.
Πηγή: Το Βήμα



