Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 3:09:09 πμ
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 11:28

Η ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας για τον βανδαλισμό της τοιχογραφίας των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Tο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει, με ανακοίνωση του, τον βανδαλισμό από αγνώστους, της τοιχογραφίας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων επί της οδού Μιχαήλ Καλού, κοντά στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται πως άγνωστα άτομα έγραψαν με μαύρο σπρέι συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού καθώς και αντισημιτικά συνθήματα σε όλο το μήκος του mural.

Η ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας έχει ως εξής:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις εκδηλώσεις αντισημιτισμού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες ως επακόλουθο του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Τόσο τα γκράφιτι στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα, που βρίσκεται στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κατάστημα Έλληνα Εβραίου, προκαλούν αποτροπιασμό. Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων».

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Απέραντος σκουπιδότοπος μετά τον διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο

Ακολουθήστε μας και στο Google News

Πηγή: Politic.gr