Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στη περιοχή του Αμαρουσίου κι υπήρχε συνεχής αναζήτησης του προκειμένου να βρεθούν ορισμένα από τα έγγραφα που θεωρούντο κρίσιμα για τον αστυνομικό.
Όμως ενώ επίκειτο η σύλληψη του για την συγκεκριμένη κλοπή μετά από έρευνα των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, υπήρξε η παρέμβαση από τις κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής που τον συνέδεσε με τον φόνο της Δώρας Ζέμπερη.
Την ίδια ώρα εντυπωσιάζουν στοιχεία από την δράση του 58χρονου ο οποίος είχε συλληφθεί το 2011 στο Μαρούσι για κλοπή μόλις 2,05 εύρω που είχε αρπάξει μετά από διαρήξη σε ΙΧ μαζί με αλλοδαπούς συνεργούς του.
Ακόμη ο 58χρονος το 2010 στην Νέα Φιλαδέλφεια είχε ακινητοποιηθεί και παραδοθεί στην ΕΛΑΣ από έναν 45χρονο οδηγό ταξί την ώρα που προσπαθούσε να "σπάσει" το επαγγελματικό όχημα του προκειμένου να αρπάξει μία συσκευή GPS αξίας περίπου 100 εύρω.
Πηγή: Το Βήμα



