Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 10:32:27 μμ
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 10:20

Η ELVIAL βάζει πλώρη για Β. Αμερική και νέες επενδύσεις

Η ELVIAL, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και επιδιώκοντας την είσοδό της σε νέες αγορές, έχοντας τα τελευταία χρόνια κατοχυρώσει την ηγετική της θέση στη βιομηχανία παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου, προχώρησε στον προγραμματισμό νέου επενδυτικού πλάνου ύψους 16 εκ. € με βήματα στρατηγικής σημασίας, αποσκοπώντας στη σημαντική ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και στην εξέλιξή της εντός και εκτός συνόρων.

Έχοντας ολοκληρώσει επενδυτικό πλάνο ύψους 28 εκ. € σε υψηλής σημασίας έργα, μεταξύ των οποίων η προσθήκη μιας τέταρτης μονάδας διέλασης και η δημιουργία του high-tech Experience Centre στην Αττική, έχει βάλει σε εφαρμογή ήδη από το τέλος του 2023 και για τρία έτη, μία νέα σειρά επενδύσεων. Αυτές αφορούν κατά βάση τον ψηφιακό της μετασχηματισμό και τη δημιουργία νέων Experience Centres σε Θεσσαλονίκη και Βελιγράδι, σύμφωνα με τις εξειδικευμένες ανάγκες του κοινού της στις περιοχές αυτές. Όσον αφορά την επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η  αναβάθμιση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, τη βελτίωση της συνεργασίας της με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και την επένδυση σε εγκαταστάσεις πολύ πιο κοντά στην έννοια του smart factory.

Αναφορικά με τα Experience Centres, σκοπεύει να αποδείξει στην πράξη τον καινοτόμο τρόπο σκέψης που εκπροσωπεί εδώ και χρόνια, δημιουργώντας χώρους-πρότυπα της προηγμένης τεχνολογίας. Η προσέγγιση αυτή αποδεικνύεται άλλωστε και από τη σταθερή της επένδυση σε τεχνολογικό εξοπλισμό ύψους 118 εκ. € από το 2005 έως και σήμερα, στην πλειονότητα των σταδίων παραγωγής και διακίνησης. Οι πρόσφατες επενδύσεις στις περιπτώσεις του πρώην FIX και της Almaco συνεχίζονται, εξυπηρετώντας το γενικότερο ενδιαφέρον της εταιρείας για αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης.

Η νέα χρονιά έχει ξεκινήσει με αποφάσεις καθοριστικής σημασίας που αποσκοπούν στην εκ νέου ώθηση της διεθνούς της παρουσίας, αλλά και στη θέση που κατέχει εντός συνόρων, μιας και οι τάσεις της ελληνικής αγοράς κινούνται με σημαντική ανοδική πορεία τα τελευταία έτη. Πιο αναλυτικά, έχει ήδη βάλει στην ατζέντα της, εκτός από τη συμμετοχή σε έργα σπουδαίας σημασίας στην Ελλάδα, τον προσανατολισμό της προς την αμερικανική αγορά, λόγω της οικονομίας, του διευρυμένου πεδίου εφαρμογών στον κατασκευαστικό κλάδο και των ιδιαίτερων project υπερσύγχρονων προδιαγραφών που υλοποιούνται εκεί. 

Οι πρώτες ενέργειες προς το άνοιγμα αυτό, αναμένονται να ολοκληρωθούν εντός του έτους, μιας και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες απόκτησης των σχετικών πιστοποιήσεων. Απώτερος σκοπός της με την απόφαση αυτή, είναι η αγορά της Βόρειας Αμερικής να έχει κατακτήσει σε βάθος τριετίας περίπου το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της, με την ανάπτυξη ενός άρτιου δικτύου συνεργατών και κατασκευαστών από την Ευρώπη να συμμετέχει σε έργα του «Νέου Κόσμου».

Τέλος, οι αναπτυξιακές τάσεις της αντικατοπτρίζονται και από το ανθρώπινο δυναμικό της, που αποτελείται σήμερα από περίπου 500 άτομα και εκφράζει ουσιαστικά την αφοσίωση που δείχνει στην επιλογή ανθρώπων που στηρίζουν τους στόχους και το όραμά της για το μέλλον.