Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:29:00 πμ
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 14:50

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια περί εκλογών

Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που επανήλθαν στο προσκήνιο λόγο της άτυπης κόντρας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο» διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενώ ενάντια στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, λέγοντας «καλύτερα να κάνουμε χαρακίρι».


Τα σενάρια περί εκλογών αναζωπυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο, με αφορμή την άτυπη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Αφορμή στάθηκε η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να οικειοποιηθεί για τη ΝΔ τον όρο «δημοκρατική παράταξη». «Η δημοκρατική παράταξη ήταν και είναι ιστορικά και ιδεολογικά η 'άλλη' παράταξη σε σχέση με τη ΝΔ» ήταν η άμεση απάντηση του ΠΑΣΟΚ.

Το ψυχρό κλίμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων οδήγησε, σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο, στη μετάθεση για σήμερα Τρίτη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, που υπό άλλες συνθήκες θα είχε διεξαχθεί τη Δευτέρα, πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Μιλώντας στο Mega η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως «δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά είμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της αξιολόγησης».

«Ο καημός μας είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, να πάμε στη συζήτηση για το χρέος, να γίνει η ελάφρυνση και η ανακούφιση του κόσμου, να φανεί δηλαδή στον κόσμο αυτό το οποίο προσπαθούμε. Αυτό είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης» είπε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει καλύψει τα 400 από τα 700 προαπαιτούμενα.

Αναφερόμενη στην προεδρική εκλογή τόνισε ότι η άποψη της κυβέρνησης είναι πως εφόσον το στοίχημα αυτό έχει κερδηθεί θα υπάρχουν πάνω από 180 βουλευτές που θα δώσουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθειά της «για έναν ακόμη χρόνο». Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε o υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, λέγοντας χαρακτηριστικά στον ANT1: «Καλύτερα να κάνουμε χαρακίρι τώρα, παρά να κάνουμε εκλογές.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι η κυβέρνηση έχει θέσει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η αύξηση των δόσεων για τα χρέη στα ταμεία, ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και οι ομαδικές απολύσεις.

Πηγή: Το Βήμα