Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 6:06:52 πμ
etpa
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 17:19

Η λειτουργία της πρώτης γεφυροπλάστιγγα στα διόδια των Μαλγάρων βάζει φρένο στα υπέρβαρα φορτηγά

Συντάκτης:

Τέλος στα υπέρβαρα φορτηγά που όχι μόνο επιβαρύνουν τη συντήρηση του οδοστρώματος αλλά αποτελούν και κίνδυνο για την οδική ασφάλεια, βάζει η γεφυροπλάστιγγα που τέθηκε σε λειτουργία στα διόδια των Νέων Μαλγάρων.

Πρόκειται για την πρώτη από τις 7 γεφυροπλάστιγγες που τοποθετούνται στα σημεία εισόδου του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού (Ηγουμενίτσα και Κήποι Έβρου όπως και στους κάθετους άξονες του ίδιου αυτοκινητόδρομου) και αναμένεται να δώσουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα των φορτηγών που μεταφέρουν υπέρβαρα φορτία.

Παράλληλα επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου των φορτηγών, καθώς μέχρι σήμερα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες εντόπιζαν κατ´ εκτίμηση τα οχήματα που μπορεί να ήταν υπέρβαρα και τα οδηγούσαν σε άλλο σημείο για να τα ελέγξουν, ενώ πλέον ζυγίζονται εν κινήσει περνώντας πάνω από τη γεφυροπλάστιγγα.

Σε ανακοινώσεις του από τα διόδια των Νέων Μαλγάρων, με αφορμή τη λειτουργία της πρώτης πιστοποιημένης γεφυροπλάστιγγας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» Κωνσταντίνος Κουτσούκος στάθηκε στο θέμα της οδικής ασφάλειας και στο κόστος που δημιουργούν τα υπέρβαρα φορτηγά όσον αφορά τα ασφαλτικά έργα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούκος, παρόμοιες πλάστιγγες θα τοποθετηθούν και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους ανά την επικράτεια, σε σημεία ελέγχου με διόδια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών.

«Σκοπός μας δεν είναι τα πρόστιμα αλλά η οδική ασφάλεια» τόνισε, από την πλευρά του, ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος.

Δείτε επίσης: 49 φορτηγά εντοπίστηκαν με “πειραγμένους” ταχογράφους
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr