Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:47:26 μμ
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 11:33

Καβάλα: Το καλοκαιρινό φεστιβάλ του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη στοχεύει στην τουριστική προβολή της περιοχής

του ανταποκριτή μας Β. Λωλίδη

Στοχεύοντας στην ανάδειξη σημαντικών σημείων τουριστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας (Καβάλα, Δράμα), των Σερρών και της Θάσου, ο όμιλος εταιρειών Κουρτίδη διοργανώνει το τριήμερο από 4 έως 6 Ιουλίου το 2ο Tourism Festival στην παραλία Οφρυνίου.

Με κεντρικό σύνθημα «365 days of Χperience», το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε προορισμούς που μπορεί να εξερευνήσει και να απολαύσει ο επισκέπτης κάθε εποχή του χρόνου.

«Το 2ο Tourism Festival φιλοδοξούμε να αποτελέσει έναν νέο θεσμό για την περιοχή μας τα επόμενα χρόνια», τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη, Νίκος Κουρτίδης και προσθέτει: «το τριήμερο φεστιβάλ θα λειτουργήσει και φέτος με καλαίσθητα περίπτερα στον εξωτερικό χώρο των κεντρικών γραφείων μας, με στόχο να αναδείξουμε τα σημαντικά και σπουδαία σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες, τα οποία μπορεί να απολαύσει κάθε επισκέπτης 365 ημέρες τον χρόνο. Φέτος, το φεστιβάλ, θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό καθώς θα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις και ένα μοναδικό “ινσταγκραμικό” θεματικό πάρκο, που θα προσελκύσει πολλούς επισκέπτες. Ο αριθμός των εκθετών είναι διπλάσιος από την περσινή χρονιά, γεγονός που θα αποτελέσει μία πραγματικά εξαιρετική ευκαιρία σε όλους να μάθουν τα καλά κρυμμένα μυστικά που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή».

Μέσα από τα περίπτερα, με εικόνες, αφίσες, έντυπο υλικό κλπ, τα σπουδαία σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής θα προβληθούν με εμφατικό τρόπο σε χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες του φεστιβάλ. Γαλαζοπράσινες θάλασσες και μοναδικές παραλίες, εκπληκτικά ορεινά τοπία, απίστευτοι υδροβιότοποι, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, οινοποιεία, πάρκα, σπήλαια και λίμνες, γραφικά λιμανάκια, θρησκευτικός τουρισμός, γαστρονομία και δεκάδες δραστηριότητες γίνονται οι πρωταγωνιστές του φετινού «Τourism Festival».

Στο φεστιβάλ οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενημερώσουν τους επισκέπτες για το σπουδαίο έργο του φορέα ή της περιοχής που εκπροσωπούν, να διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια, να παρουσιάσουν βίντεο και κάθε πληροφορία που επιθυμούν. Πρόκειται για μια σειρά ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που υλοποιεί ο όμιλος εταιρειών Κουρτίδη με μοναδικό στόχο την προβολή της περιοχής και για το λόγο αυτό στη διάρκεια του φεστιβάλ δεν θα επιτρέπεται καμία εμπορική δραστηριότητα.

Στο 2ο «Τourism Festival» αναμένεται να συμμετάσχουν με περίπτερα όλοι οι δήμοι της περιοχής, οι αντιπεριφέρειες Καβάλας και Σερρών, ορισμένα από τα σημαντικότερα οινοποιεία της περιοχής, φορείς που εκπροσωπούν αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και σημαντικά μνημεία της φύσης όπως είναι τα σπήλαια του Αγγίτη και της Αλιστράτης, πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι και φορείς προστασίας της φύσης και της πανίδας, το φημισμένο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη καθώς επίσης το οχυρό Λίσσε, η Ονειρούπολη Δράμας και το θεματικό πάρκο – μουσείο παγωτού Κρι-Κρι.

Και τις τρεις ημέρες τα περίπτερα του φεστιβάλ θα λειτουργούν από τις 20.00 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ένα εντυπωσιακό «ινσταγκραμικό» θεματικό πάρκο

Από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις στη διάρκεια αυτού του τριήμερο καλοκαιρινού φεστιβάλ θα είναι το «ινσταγκραμικό» θεματικό πάρκο που θα φιλοξενήσει τρισδιάστατες εντυπωσιακές κατασκευές.

Τεράστια παγωτά, φτερά αγγέλου, πολύχρωμα μακαρόν, λαχταριστά σοκολατάκια, η οθόνη μιας παλιάς τηλεόρασης και μία φωτογραφική μηχανή είναι ορισμένα μόνο από τα τρισδιάστατα εκθέματα που θα συνθέσουν το πρώτο στην Ευρώπη, καλοκαιρινό ινσταγκραμικό πάρκο.

Το πάρκο αποτελεί ένα μεγάλο… φωτογραφικό «στούντιο», όπου επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο μπορούν να βγάλουν μοναδικές φωτογραφίες και να τις ανεβάσουν στα social media, προβάλλοντας ταυτόχρονα το 2ο Tourism Festival αλλά και την περιοχή ως ένα νέο προορισμό και για… «instagrammers» κάθε ηλικίας.

Στόχος η ανάπτυξη και η προβολή της περιοχής

«Η Kourtidis Group», τονίζει ο κ. Κουρτίδης, «έχει πάντα ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη, προώθηση και προβολή του τόπου. Βασική φιλοσοφία μας είναι να δημιουργήσουμε ελκυστικούς προορισμούς στις περιοχές που δίνουμε αξία και αποτελούν ανερχόμενη δύναμη στον τουρισμό. Και αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από οργανωμένες προσπάθειες και πρωτοποριακές ενέργειες όπως είναι αυτό το τριήμερο καλοκαιρινό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Οφρυνίου και συγκεντρώνει χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες που απολαμβάνουν τη θάλασσα και τις ομορφιές της περιοχής».

Με πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία 28 χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο όμιλος εταιρειών Κουρτίδη δραστηριοποιείται με ισχυρές εταιρείες στον τομέα των κατασκευών, του real estate, των επενδύσεων και του τουρισμού. Διαθέτει έξι γραφεία της μεσιτικής εταιρείας RE/MAX Choice στην παραλία Οφρυνίου, στην Καβάλα, στην Νέα Ηρακλείτσα, στη Δράμα, στις Σέρρες και στο νησί της Θάσου.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr