Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 3:37:04 πμ
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 10:21

Καλαμαριά: «Όχι άλλα Τέμπη» φώναξαν μαθητές στην εκδήλωση μνήμης για τον ένα χρόνο από την σιδηροδρομική τραγωδία

«Όχι άλλα Τέμπη», «Δεν ξεχνώ», «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή», «Πάρε με (ότ)αν φτάσεις», «Ελλάδα σώσε τα παιδιά σου», «Όλοι ήμασταν μέσα στο τρένο», είναι μερικά από τα συνθήματα που ζωράφισαν παιδιά και μαθητές στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!»

Μουσικές, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα πλαισίωσαν την εκδήλωση μνήμης με τίτλο«Όχι άλλα Τέμπη», η οποία έλαβε χώρα χθες Κυριακή 25/2, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στην Καλαμαριά και η οποία έδωσε βήμα στους νέους να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν τα μηνύματά τους σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής στο οποίο μικροί και μεγάλοι αποτύπωσαν σε εικόνες την ανείπωτη θλίψη.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Καλαμαριάς και όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «ένα χρόνο μετά κάνουμε πράξη να μην ξεχαστεί το έγκλημα».

Σκοπό τους, όπως λένε, είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην υπάρξει συγκάλυψη, να δώσουν βήμα για να εκφραστούν καλλιτεχνικά οι μαθήτριες και οι μαθητές, καθώς και να προετοιμαστεί η συμμετοχή στις μαζικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη, 28/02.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την εκδήλωση:

Δείτε επίσης: «Τι κουβαλούσε επιτέλους η εμπορική αμαξοστοιχία;» – Ξεσπά ο πατέρας της Ελπίδας ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Πηγή: Politic.gr