Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 2:51:38 πμ
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 00:00

Κόντρες στην Παραλιακή: Kαρέ-Καρέ η καταδίωξη «κοντράκηδων» από την αστυνομία (vid)

Στο στόχαστρο της αστυνομίας έχουν μπει για μία ακόμη φορά οι λεγόμενες κόντρες, οι αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα κατέγραψαν οι αστυνομικοί. Οι οδηγοί δυο πολυτελών αυτοκινήτων αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στην Παραλιακή.

Η κάμερα μόλις που προλαβαίνει την κόντρα μεταξύ των δυο οδηγών.

Περνούν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από τους αστυνομικούς. Αρχίζει η καταδίωξη και λίγα μέτρα πιο κάτω ακινητοποιείται το ένα όχημα, αφαιρούνται οι πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα.

Στην καταδίωξη συμμετέχει και αστυνομικός μοτοσικλετιστής με κάμερα GO-PRO στο κράνος. 

Σχεδόν ταυτόχρονα ακινητοποιείται και  το άλλο αυτοκίνητο και ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

Σε μια άλλη περίπτωση μοτοσικλετιστές της τροχαίας όχημα εντοπίζουν μοτοσυκλέτα να κινείται με σβηστά φώτα και ταχύτητα 143 χιλιόμετρα την ώρα. 

Μετά από μία σύντομη καταδίωξη ο οδηγός της ακινητοποιείται του αφαιρείται πινακίδα, όλα τα έγγραφα και βεβαιώνεται το πρόστιμο.

«Κάθε βράδυ οι κοντράκηδες στήνουν αυτοσχέδιους αγώνες σε Βουλιαγμένη, Σεφ, Πετρούπολη, Σχιστό και Γλυφάδα» αναφέρει Τροχαίας Αθηνών.

Το κόστος για την ενίσχυση της ιπποδύναμης μπορεί να ξεπεράσεει και τις 5.000 ευρω

Οι έλεγχοι των στελεχών της Τροχαίας θα συνεχιστούν για την πρόληψη θανατηφόρων τροχαίων και βεβαιώσεων παραβάσεων που τα προκαλούν.
 

Πηγή: skai.gr