Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 9:32:05 μμ
etpa
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 11:35

Kόπτσης: “Μεμονωμένο περιστατικό η ένταση στο 1ο Γενικό Λύκειο στον Εύοσμο, δε χάθηκαν τα μαθήματα”

Συντάκτης:

Μέσω τηλεκπαίδευσης γίνονται σήμερα τα μαθήματα στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, όπου νωρίς το πρωί ομάδα ατόμων επιχείρησε να κάνει κατάληψη στο σχολείο.

Περιστατικά που ήρθαν ως συνέχεια της έντασης που επικράτησε χθες από οικείους μαθητή, ο οποίος δε δέχεται να υποβληθεί σε selt- test και γι΄ αυτό δεν του επιτρέπεται η είσοδος στην τάξη.

 Μαθητές που ήθελαν να μπουν στις αίθουσες διαμαρτυρήθηκαν, ισχυριζόμενοι πως η κατάληψη υποκινήθηκε από γονείς αρνητές των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

   Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης είχε επικοινωνία με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας, ζητώντας να διασφαλιστεί ότι αύριο Παρασκευή το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ δήλωσε για το συμβάν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Σήμερα δόθηκε εντολή και ξεκίνησε αμέσως η τηλεκπαίδευση και δεν χάθηκαν τα μαθήματα», συμπληρώνοντας οτι σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε αρμοδίως, σε εκείνους που παρεμπόδισαν τη λειτουργία του σχολείου περιλαμβάνονταν και εξωσχολικοί.

Όσο για τις καταλήψεις, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε: «Ζητώ από όλους τους μαθητές με συνεργατικότητα, συνέπεια και ηρεμία να επανέλθουν στον φυσικό τους χώρο, να παρακολουθούν τα μαθήματα, να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να εγκλιματιστούν, να προετοιμαστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις εξετάσεις. Τα Λύκεια επαναλειτουργούν διαφυλάσσοντας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αν όμως εξακολουθήσουν πρακτικές καταλήψεων, εκεί θα τηρήσουμε την κείμενη νομοθεσία. Όποιος δεν συμμετέχει στο μάθημα παίρνει απουσία, όποιος παρεμποδίζει το μάθημα παίρνει απουσία. Είμαστε σίγουροι ότι με τη συνεπή στάση των μαθητών θα συνεχιστεί ομαλά η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες για… κλοπές καταλυτών αυτοκινήτων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή: Politic.gr