Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, 8:54:29 πμ
etpa
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 19:00

Κορωνοϊός: Μόνο έκτακτα χειρουργεία - Τέλος τα απογευματινά ιατρεία

Συντάκτης:

Σε συναγερμό το Εθνικό Σύστημα Υγείας προκειμένου να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

2.000 προσλήψεις στην Υγεία

Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό, όπως πληρώματα ασθενοφόρων - διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό και φυσικοθεραπευτές.

Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας και η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Δέκα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανέρχονται σε 99 καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν ακόμη 10. Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Ρίου. Συνολικά τρια άτομα έχουν διασωληνωθεί, δυο στο Ρίο και ένα στο ΑΧΕΠΑ.

Η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων ασθενών χαρακτηρίζεται σταθερή. Οι 29 νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη και οι 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Σε λειτουργία νέα εργαστήρια αναφοράς

Νέα εργαστήρια αναφοράς για τον έλεγχο δειγμάτων ξεκινούν να λειτουργούν στα νοσοκομεία. Σήμερα Τετάρτη, ξεκίνησε να λειτουργεί εργαστήριο στο νοσοκομείο του Ρίο. Την Πέμπτη ανοίγουν εργαστήρια αναφοράς στο νοσοκομεί ΑΤΤΙΚΟΝ και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Συνολικά ελέγχοι θα πραγματοποιούνται πλέον από 7 εργαστήρια καθώς ήδη λειτουργούν στο Ίδρυμα ΠΑΣΤΕΡ, το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ και το ΠΑΓΝΗ.

Πηγή: skai.gr