Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 12:20:07 πμ
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 15:25

Λ. Ζαχαριάδης στην POLITIC: Η πριγκιπική στάση Ζέρβα αδίκησε την Θεσσαλονίκη

Στην POLITIC φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με τον Στέλιο Αγγελούδη, Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο οποίος τόνισε ότι η πριγκιπική στάση Ζέρβα αδίκησε την Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Βρισκόμαστε μια ανάσα από τις εκλογές. Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που σας κάνουν οι δημότες;

Τρεις μαζί. Σαν ένα ενιαίο τρίπτυχο. Μπορεί να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη; Τι θα κάνω ( αν μου ανατεθεί η ευθύνη) για να την καθαρίσω και γιατί επέλεξα την σύμπραξη με τον Στέλιο Αγγελούδη. Και για να σας προλάβω η Θεσσαλονίκη μπορεί να καθαρίσει και να παραμείνει καθαρή, το σχέδιο υπάρχει, χρειάζεται θέληση και βούληση.

Ποιο είναι το σχέδιο σας κ. Ζαχαριάδη;

Σε δύο βήματα. Άμεσα και μακροπρόθεσμα. Άμεσα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα  η πόλη θα καθαρίσει και η εικόνα της  θα αλλάξει. Αυτό δεν είναι υπόσχεση ούτε καν δέσμευση. Είναι το αυτονόητο. Το απέδειξα άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν. Ξέρετε, η βαθιά γνώση σε κάποιο αντικείμενο σε βοηθάει να βλέπεις το πρόβλημα δύο φάσεις μετά. Και τα 30 χρόνια ενασχόλησης με την καθαριότητα των δήμων από διάφορες θέσεις είναι το πιο μεγάλο παράσημο. Μαζί με την γνώμη των πολιτών ότι η Θεσσαλονίκη ήταν καθαρή όσο είχα την ευθύνη.

Για να παραμείνει καθαρή;

Εκεί μπαίνει σε εφαρμογή το μακροπρόθεσμο σχέδιο. Που θέλει την σύμπραξη της δημοτικής αρχής, του δημοτικού συμβουλίου, των εργαζομένων και των πολιτών. Κανένας μόνος του δεν μπορεί. Χρειάζεται μια τεράστια συνέργεια. Και μια αλλαγή νοοτροπίας. Όλων μας.

Τι είναι για εσάς η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» ;

Η νέα μου καθημερινότητα, οι συνάδελφοι που θα κληθούμε να επαναφέρουμε την πόλη στην κανονικότητα. Να την βγάλουμε από την απομόνωση, την παρακμή και την αποδρομή που την οδήγησε ο απερχόμενος δήμαρχος. Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει άλλον δήμαρχο που να βάζει πιο πάνω τα προσωπικά του συμφέροντα από αυτά της πόλης. Μια πριγκιπική στάση που αδίκησε την πόλη.

Θα είναι καλός δήμαρχος ο Στέλιος Αγγελούδης;

Θα το αποδείξει ο ίδιος. Είμαι πεπεισμένος. Θα τιμήσει στο έπακρον την τιμητική ψήφο των δημοτών. Από την πρώτη στιγμή που ετοίμαζε την ομάδα μας, μας έδωσε την ελπίδα ότι μπορούμε να αλλάξουμε, να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε την πόλη μας μπροστά.

Εκτός όμως από την πολιτική του συγκρότηση έχει τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. Είναι ένας έμπειρος άνθρωπος στη διοίκηση. Έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην πόλη από τις διάφορες θέσης ευθύνης που είχε στο παρελθόν και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να φέρει γρήγορα αποτελέσματα.

Ποιο είναι το μήνυμά σας στους δημότες;

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου εκλέγουμε τους ανθρώπους που θα αποτελέσουν την επόμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλευρό του νέου δημάρχου. Και την επόμενη Κυριακή βάζουμε τέλος στο χθες με την πάνδημη εκλογή του Στέλιου Αγγελούδη. Διπλό χρέος λοιπόν για όλους μας. Να επιλέξουμε σωστά αυτούς που ξέρουν και μπορούν να κάνουν την Θεσσαλονίκη καλύτερη. Από όποιο μετερίζι. Γιατί προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη τιμή και χρέος να είμαι ένας στρατιώτης της πόλης. Να την υπηρετώ είτε ως εργαζόμενος στην Τ.Α. και πρόεδρος των εργαζομένων  του Δ.Θ. είτε ως Πρόεδρος νομικού προσώπου και Αντιδήμαρχος. 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας και διαρκούς μάθησης. Γιατί εχθρός του καλού δεν είναι μόνο το καλύτερο αλλά και ο φόβος της αποτυχίας με την  ανάληψη ευθύνης που οδηγεί στην απραξία και την στασιμότητα.

Δείτε επίσης: Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Το πάρκο της Ελπίδος δεν έχει… ελπίδα με Μανδαλιανό

Ακολουθήστε μας και στο Google News

Πηγή: Politic.gr