Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:30:41 πμ
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 08:50

Λεωνίδιο: «Τη σκότωσα γιατί δεν άντεχα την απόρριψή της...»

«Δεν άντεχα τον εξευτελισμό και την απόρριψή της και τη σκότωσα...» Αυτό φέρεται να ανέφερε στο τελευταίο χειρόγραφο σημείωμά του ο 68χρονος αυτόχειρας οικοδόμος που είχε σκοτώσει τη 40χρονη κτηνοτρόφο στην περιοχή Βασκίνα - περίπου δύο χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο, στην Αρκαδία.
Παράλληλα, έδινε οδηγίες σε φίλους του για τον τρόπο που έπρεπε να προχωρήσουν στην ταφή του.

Αυτός είναι ο επίλογος ενός πρωτοφανούς -σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.- «βουκολικού δράματος» εν έτει 2014 που εξελίχθηκε το τελευταίο διήμερο στην Αρκαδία. Ο 68χρονος που, όπως λέγεται στην περιοχή, διατηρούσε επί σειρά ετών σχέσεις με τη 40χρονη κτηνοτρόφο φέρεται να μην άντεξε ότι εκείνη απέρριπτε τις ερωτικές προτάσεις του από την περασμένη άνοιξη. Έτσι αφού την παρακολουθούσε, της δημιουργούσε πολλές σκηνές ζηλοτυπίας και την απειλούσε, τη σκότωσε τελικά και αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο. Ο 68χρονος φέρεται να είχε μεγάλη εξάρτηση από τη 40χρονη και, σύμφωνα με μαρτυρίες, της έδινε κατά καιρούς χρηματικά ποσά…

Το θρίλερ με τη 40χρονη κτηνοτρόφο που μαζί με τον σύζυγό της διατηρούσαν μαντρί στη Βασκίνα ξεκίνησε από την Τρίτη στις 10.00 το πρωί, όταν έφυγε από το σπίτι της και από τότε χάθηκαν τα ίχνη της. Ο σύζυγός της έψαξε στην περιοχή και το απόγευμα απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου. Αφού ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το τι είχε συμβεί, δήλωσε «ακούσια απαγωγή» και εξέφρασε υπόνοιες για τον 68χρονο οικοδόμο.
Ύστερα από έρευνες, η γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη στις 11.00 το βράδυ της Τρίτης σε μια πλαγιά σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το μαντρί.

Η άτυχη γυναίκα είχε βληθεί με κυνηγετικό όπλο στην αριστερή ωμοπλάτη και είχε τουλάχιστον δύο τραύματα από μαχαίρι στο σώμα της. Από μαρτυρίες έγινε γνωστό ότι η 40χρονη διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με τον 68χρονο οικοδόμο ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από τις πρώτες ώρες των ερευνών είχαν ενδείξεις ότι ο 68χρονος αυτοκτόνησε, αφού είχε προχωρήσει σε σχετικές εκμυστηρεύσεις αλλά και από το γεγονός ότι δεν απαντούσε στο τηλέφωνό του. Τελικά την Πέμπτη εντοπίστηκε νεκρός σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της 40χρονης γυναίκας.

Πηγή: Το Βήμα