Quantcast
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, 9:48:58 πμ
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 23:22

Μάκης Κυριζίδης στην POLITIC: «Εκτιμώ πως θα έχουμε εύκολη επανεκλογή με τον Κ. Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη» (vid)

Συνέντευξη στην politic.gr παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης που εκτελεί και χρέη προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Συνέντευξη: Βαλάντου Γιαννακούδη

Κάμερα/μοντάζ: Βασίλης Δημόκας

Ο ίδιος μας μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το δήμο και τους πολίτες δίνοντας έμφαση στα μεγάλα έργα που δρομολογούνται και έχουν στόχο να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης τονίζοντας, όμως παράλληλα, την αξία των μικρών και συνεχόμενων παρεμβάσεων στις γειτονιές που βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών.

«Θα είμαι μαζί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα»

Απερίφραστα δήλωσε ο κ. Κυριζίδης πως θα σταθεί στο πλευρό του δημάρχου και στις επόμενες εκλογές, καθώς όπως εξηγεί αυτή η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει διαθέτει πολύ γερές βάσεις και έχει ακόμη να δώσει πολλά.

«Δε θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο μαέστρο, περισσότερο τεχνοκράτη να διοικήσει τις πολλές ψηφίδες, που είμαστε όλοι εμείς» σχολίασε για τον κ. Ζέρβα, και συνέχισε προσθέτοντας πως:

«Εκτιμώ, ότι θα έχουμε εύκολη επανεκλογή. Πρόκειται για καθαρά προσωπική εκτίμηση ορμώμενη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της πόλης».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης αποκάλυψε στην politic.gr πως αναμένεται θετική απάντηση από το Ταμείο Ανάκαμψης σχετικά με χρηματοδότηση ύψους 40 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις σε κεντρικές οδικές αρτηρίες απ’ όπου θα περάσει το Μετρό.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Μεγαλόπνοα έργα στο Δήμο

Για τα έργα που είναι σε εξέλιξη αλλά και για εκείνα που δρομολογούνται μίλησε αναλυτικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων τονίζοντας πως «εχουμε βρει χρηματοδοτήσεις για να κάνουμε αναπλάσεις σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης». Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου, στην ανάπλαση Ιπποκρατείου, στην ανάπλαση στην περιοχή του Βαρδάρη, το «Πάρκο για Όλους» στην Άνω Τούμπα και στις 62 νέες παιδικές χαρές σημειώνοντας πως σε 15 εξ αυτών θα υπάρχουν -για πρώτη φορά στην Ελλάδα – ειδικά παιχνίδια για παιδιά με αναπηρίες.

«Πρέπει να δώσουμε έναν ασφαλή διάδρομο στους ποδηλάτες»

Αναφορικά με τους ποδηλατοδρόμους, ο ίδιος ανέφερε στην politic.gr, πως «πήραμε μέσα στην πανδημία την απόφαση, να κατεβάσουμε τον ποδηλατόδρομο στη Λεωφόρο Νίκης στο οδόστρωμα και να κάνουμε ένα νέο ποδηλατόδρομο στην Εγνατία Οδό. Ο τελευταίος δεν αγκαλιάστηκε από τους Θεσσαλονικείς, επομένως καταργήθηκε, σε αντίθεση με τον ποδηλατόδρομο στην παραλία που παρατηρείται εκεί μια τεράστια αύξηση των ποδηλάτων στις ώρες αιχμής.» Όπως μας είπε, σύμφωνα με τις μετρήσεις του υπουργείου του Ινστιτούτου Δικτύων Μεταφορών, από 50 ποδήλατα σε ώρες αιχμής έχουμε φτάσει τα 450.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες δόθηκε στην κυκλοφορία ένας νέος ποδηλατόδρομος στις οδούς Σαλαμίνος και Κουντουριώτου, ο οποίος θα προχωρήσει σε όλη την Πολυτεχνείου φτάνοντας μέχρι τη Γιαννιτσών. «Αυτό πιστεύουμε πως πρέπει να κάνουμε ώστε να δώσουμε διεξόδους στους συμπολίτες μας με τα ποδήλατα και τα ηλεκτρικά πατίνια προκειμένου να έχουν έναν ασφαλή διάδρομο να μετακινηθούν», τόνισε ο ίδιος.

«Τους επόμενους μήνες θα εγκαινιάσουμε και άλλα σχολικά κτίρια»

Αναλυτικότερα, ο κ. Κυριζίδης αναφέρθηκε στον απαιτητικό τομέα της σχολικής στέγης με αφορμή τα εγκαίνια ενός νέου σχολικού κτιρίου που έγιναν πρόσφατα στην οδό Καπετάν Άγρα 49, σημειώνοντας πως σε λίγους μήνες θα μπορέσει ο δήμος να εγκαινιάσει και άλλα νέα κτίρια.

Ολοκληρώνουμε ένα τριθέσιο υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο στην τέταρτη κοινότητα, στην οδό Λαχανα, καθώς παράλληλα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού 5ου Γυμνασίου.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων τόνισε την ανέγερση ενός νέου γυμνασίου και λυκείου στην περιοχή της Χαριλάου, έργα τα οποία θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση 7 εκατομμυρίων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πέρα από τα νέα σχολικά κτίρια, ο κ. Κυριζίδης μίλησε και για τις συντηρήσεις που γίνονται σε αυτά καθώς, όπως έχει ξανά επισημάνει και στο παρελθόν, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει πολύ γερασμένο σχολικό κτιριακό απόθεμα.

Πλατεία Ελευθερίας – «Το πάρκινγκ αποτελεί σημαντικό έσοδο για το δήμο»

Σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της πλατείας Ελευθερίας που αυτήν την στιγμή εξακολουθεί να λειτουργεί ως επίγειο πάρκινγκ εν αναμονή της μετατροπής του χώρου σε Πάρκο Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο κ. Κυριζίδης ανέφερε πως η εν λόγω απόφαση έδωσε μια ανάσα στην περιοχή καθώς πάνω από 1.000 αυτοκίνητα ημερησίως σταθμεύουν εκεί, γεγονός που μεταφράζεται και σε σημαντικά έσοδα για το δήμο της τάξης των 100.000 ευρώ εντός διμήνου.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κυριζίδης υπογραμμίζει ότι το πάρκινγκ είναι ένα προσωρινό έργο, το οποίο έγινε με σκοπό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, ενώ παράλληλα ανέφερε πως η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα από την μελετητική εταιρεία που το έχει αναλάβει, φαίνεται βιώσιμη. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται οι τελικές αποφάσεις δηλάδή «κατασκευής ή μη υπόγειου χώρου στάθμευσης», με το Πάρκο Μνήμης από πάνω να είναι σίγουρο και αδιαπραγμάτευτο.

Τι λέει για τις αντιδράσεις προς τη Διοίκηση

«Με τον Κωνσταντίνο Ζέρβαέχουμε πιάσει από τα κέρατα κάθε πρόβλημα το οποίο υπάρχει και κάθε πρόβλημα που συζητιέται επί χρόνια», αναφέροντας χαρακτηριστικά ως παραδείγματα την επέκταση του παραλιακού μετώπου, την πλατεία Ελευθερίας, την πλατεία Διοικητηρίου, Στάβλος Παπάφη, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την πλατεία Αριστοτέλους.

«Όλα αυτά είναι πράγματα που επί δεκαετίες συζητάμε. Αν είχαν ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια, δε θα ήμασταν σε αυτήν τη θέση, αλλά θα τα χαιρόταν όλη η Θεσσαλονίκη. Αυτό, λοιπόν, ενοχλεί κάποιους, οι οποίου θέλουν ακόμη τρύπες, θέλουν ακόμη γκρίνια, διότι έτσι βρίσκουν δημόσιο βήμα και δικαιολογούν την πολιτική του ύπαρξη».

«Όσο είμαστε εμείς στα ηνία αυτής της πόλης δε θα αφήσουμε άλλες «μαύρες τρύπες» και ούτε θα δώσουμε χώρο σε αυτούς που είναι λάτρεις των προσφυγών, να τους αφήσουμε να παίζουν ζάρια πάνω στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης».

«Είμαστε με το Διεθνές Δίκαιο και όχι με το Δίκαιο του ισχυρού»

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Κυριζίδης επεσήμανε πως στο δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησαν ομόφωνο -σχεδόν – ψήφισμα καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει σταθεί αρωγός στο δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό συλλέγοντας και στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια.

Δείτε επίσης:Κοινή προσαγωγή Φιλιππίδη – Λιγνάδη: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

  • Φάρσαλα: Συνελήφθη φυγόποινος για παιδική πορνογραφία
  • Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν εξοπλισμό για ρωσική επίθεση με χημικά
  • Μάκης Κυριζίδης στην POLITIC: «Εκτιμώ πως θα έχουμε εύκολη επανεκλογή με τον Κ. Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη» (vid)
  • Αγγελική Νικολούλη: «Η Ρούλα μου “έδινε” ανοιχτά τον Μάνο» (vid)
  • Πλήρης ο Ιωνικός στο παιχνίδι με τον Βόλο

Πηγή: Politic.gr