Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 8:09:03 μμ
Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 21:43

Μέρα με τα Χρώματα: Η επιστροφή της πολύχρωμης γιορτής στη Θεσσαλονίκη (pics & vid)

Η Μέρα με τα Χρώματα επέστρεψε δυναμικά στη Θεσσαλονίκη μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνιάδου

Στο Καυτατζόγλειο Στάδιο πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου η ΜΜΤΧ, για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω πανδημίας, η πολύχρωμη γιορτή επέστρεψε στο κέντρο της πόλης για να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

«Η μέρα αυτή σχετίζεται με τη χαρά και το παιχνίδι, ενώ παράλληλα περνάει το μήνυμα της αισιοδοξίας, της αλληλεγγύης και της ομοψυχίας. Φυσικά, πρόκειται για έναν ξεκάθαρο συμβολισμό της νίκης του καλού έναντι του κακού μέσω της υπερτέρησης του χρώματος έναντι του μαύρου» εξηγεί ο εμπνευστής της οργάνωσης Μάριος Σπύρογλου στο politic.gr.

Η ιστορία της οργάνωσης

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διοργανωτής του φεστιβάλ, Μάριος ταξίδεψε στην Αγγλία για σπουδές και παρευρέθηκε στη γιορτή του Holi με ρίζες από την Ινδία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία μέρα που γιορτάζεται η νίκη του καλού επί το κακό.

«Αυτό το βίωσα στα 24 μου χρόνια και στη συνέχεια όταν επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη, μέσω μιας ομάδας που είχα ιδρύσει, τη SFINA, αποφάσισα το 2012 να διοργανώσω τη «Μέρα με τα Χρώματα», στο πλαίσιο και άλλων δράσεων που έτρεχα».

Πλήθος κόσμου που παρευρίσκεται στην εκδήλωση έχει την ευκαιρία να παίξει με τα χρώματα, με ρίψεις χρωμάτων να πραγματοποιούνται ανά μια ώρα και τους παρευρισκόμενους να βάφονται πολύχρωμοι!

Djs, Τραγουδιστές, ομάδες χορού είναι εδώ για να ξεσηκώσουν το κοινό. Στη σκηνή ανεβαίνουν οι Ηouse of Drama, νικητές του Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2017, οι VolcanozCheerleaders, το breakdancegroup του Bboy, RocketCrew και οι STR8ONSTAGE.

Στο ρόλο των παρουσιαστών της εκδήλωσης βρίσκονται ο Σπήλιος Φλώρος και η Δήμητρα Καβαλάρη. Το φεστιβαλ ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με τις συναυλίες των Vlospa και Saske

Μέρα με τα Χρώματα: Η επιστροφή της πολύχρωμης γιορτής στη Θεσσαλονίκη (pics & vid)

Δείτε επίσης: Τσεχία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της ενεργειακής κρίσης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Πηγή: Politic.gr