Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:59:36 πμ
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 08:39

Ν. Καραγιαννακίδης: Αποτυχημένη επανάληψη του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης

Σχολιάζοντας τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εμμένοντας στη λαϊκίστικη ρητορική του και αγκιστρωμένος σε μια αντιπολιτευτική προσέγγιση δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, ο Αλέξης Τσίπρας στη  Θεσσαλονίκη δεν υπήρξε φειδωλός στα λόγια, υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Ο άνθρωπος που έχει εθιστεί στο ψέμα, προχώρησε χωρίς αιδώ σε ένα ακόμη κρεσέντο παροχολογίας, υποσχέθηκε μια ¨νέα αρχή¨ (υφαρπάζοντας σχετικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ το 2015)  με όρους του παρελθόντος, με τα ίδια συνθήματα που τον έφεραν στην εξουσία πριν έξι χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αδυνατεί να ακολουθήσει μια Ελλάδα που αλλάζει, υποβαθμίζεται σε μια γραφική πολιτική καρικατούρα, που επαναλαμβάνει μονότονα υποσχέσεις για διαγραφή ιδιωτικού χρέους, για παροχές -χωρίς ασφαλώς να εξηγεί που θα βρει τα λεφτά-, για κατώτατο μισθό 800 ευρώ, για πρώτο μισθό 2000 ευρώ σε νεοδιόριστο γιατρό, για αθρόες προσλήψεις στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης, για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, για πιλοτική εφαρμογή του 35ωρου, για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, για την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και του Τέλους Επιτηδεύματος. 

Σε μια δε, ακόμη, απέλπιδα προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ κλείνοντας το μάτι στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του, είπε πως ο ίδιος και οι σύντροφοι του είναι έτοιμοι να ¨σηκώσουν τον Ήλιο πάνω από την Ελλάδα¨.

Είναι καιρός πλέον να κατανοήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πως αυτές οι παλαιολιθικές πρακτικές έχουν πάψει να πείθουν, η κοινωνία του έχει γυρίσει την πλάτη, εμπιστεύεται, με συντριπτικά ποσοστά, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό των έργων, της αλήθειας, της εμπιστοσύνης, της συνέπειας και της ασφάλειας. Και αυτή την οδυνηρή, για τον ίδιο και την παράταξη του, πραγματικότητα είναι καλό να την αναγνωρίσει το συντομότερο δυνατό».

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr