Συγκεκριμένα πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη για την αλλαγή φύλου με απλή δήλωση καθώς και την τροποποιημένη από το υπουργείο Δικαιοσύνης ρύθμιση για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» για την οποία όπως είναι γνωστό είχαν αντιταχθεί με αποτέλεσμα να την αποσύρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής για να την επαναφέρει τροποποιημένη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι η αλλαγή αυτή στάσης των βουλευτών των ΑΝΕΛ έχει να κάνει με την πλήρη κάλυψη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο στην συνεδρίαση της Βουλής την Δευτέρα, καθώς και στην δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη ότι στο εξής δεν θα ψηφίζει νομοσχέδια που δεν θα στηρίζει η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πάντως πέραν των παραπάνω πληροφοριών ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε επίσημο.
Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι βουλευτές της ΝΔ.
Πηγή: Το Βήμα



