Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 2:21:17 πμ
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 13:38

O Διευθυντής Εργοστασίου της ELVIAL κ. Παύλος Βαγιωνάς, ομιλητής σε ημερίδα με τίτλο «Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία» στο ΕΒΕΑ

Την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στo EBEA ημερίδα με τίτλο «Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία».  Στόχος της ημερίδας  ήταν  να συζητηθούν τα βασικά εργαλεία για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στον τομέα της βιομηχανίας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας στον δρόμο για την ενεργειακή τους μετάβαση αλλά και λύσεις και καλές πρακτικές που μπορούν να τις υποστηρίξουν στην κατεύθυνση αυτή.


Ο κος Παύλος Βαγιωνάς, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διευθυντής Εργοστασίου της ELVIAL, από το βήμα της εκδήλωσης ανέλυσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα στον δρόμο για την πράσινη μετάβαση καθώς και τις συνεχείς και στοχευμένες κινήσεις που γίνονται για την καλύτερη ενεργειακή απόδοση της γραμμής παραγωγής. Όπως εξήγησε, έχουν γίνει σοβαρές επενδύσεις για την αναβάθμιση και την αντικατάσταση του εξοπλισμού και τις περαιτέρω εξέλιξης των διαδικασιών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην οριζόντια εξοικονόμηση ενέργειας που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια καθώς και τις επερχόμενες ενέργειες οι οποίες υπόσχονται ένα ακόμη πιο «πράσινο» μέλλον για την εταιρεία.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΚΑΠΕ, το ΕΜΠ (EPU-NTUA, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), το Επιμελητήριο Κορινθίας και την ΠΟΒΑΣ, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο με την συνεργασία των έργων EU MORE, AUDIT-TO-MEASURE και KnowNEBs τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το πρόγραμμα LIFE, σύμφωνα με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του σχετικού εθνικού νομοθετικού πλαισίου, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των επιχειρήσεων για ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα.