Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 12:24:42 μμ
etpa
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 14:11

Ο Ζερβάς στη Σκιάθο: Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την πληρότητα των πρώτων δρομολογίων της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής

Συντάκτης:

Μεγάλη πληρότητα παρουσιάζουν τα πρώτα δρομολόγια της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής από Θεσσαλονίκη για Σποράδες – Ο δημάρχους Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας και ο δήμαρχος Σκιάθου Θ. Τζούμας δηλώνουν αιδιόδουξοι για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου που δείχνει να ξεκινάει δυναμικά.

Στο πρωινό δρομολόγιο του Σαββάτου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο επιβιβάστηκε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη και δημοσιογράφους, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα.

Οι δύο δήμαρχοι κίνησαν από κοινού τις διαδικασίες προς το Υπουργείο Ναυτιλίας στις αρχές του 2021 για επανέναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής, με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη να ανακοινώνει την επιδότηση μέσα στον Απρίλιο.

Κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Σκιάθου, ο κ. Ζέρβαςδήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το φετινό καλοκαίρι λέγοντας πως «πολλοί Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τις Σποράδες, ενώ η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει city break για τους επισκέπτες των Βαλκανίων που θα έχουν ως τελικό προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο».

Από την πλευρά του ο κ. Τζούμας χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη νέα γραμμή «ειδικά φέτος που τα πράγματα φαίνονται δύσκολα με το εξωτερικό. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους αγαπητούς φίλους της Θεσσαλονίκης με ασφάλεια, με μεγάλο χαμόγελο και με ειδικές τιμές».

Η αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Καραγιάννη χαρακτήρισε τη νέα σύνδεση ως «επιπλέον όπλο στη φαρέτρα για την οικονομική ανάπτυξη των δύο περιοχών»

Επίσης πρόσθεσε πως ο κ. Πλακιωτάκης στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ενημέρωσε για «πρόγραμμα του υπουργείου, με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ώστε να γίνει μόνιμη η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου, δώδεκα μήνες το χρόνο».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σκιάθου, Διαμαντής Μαθηνός, αναφέρθηκε σε ενέργειες που γίνονται από πλευράς δημοτικής αρχής ώστε εκτός από ακτοπλοϊκή σύνδεση να υπάρξει και αεροπορική της Θεσσαλονίκης με τη Σκιάθο και μάλιστα σε συνδυασμό με άλλες πόλεις του εξωτερικού όπως είναι η Ρώμη, λόγω και του μεγάλου ενδιαφέροντος των Ιταλών τουριστών για το νησί.

Δείτε επίσης: Ζέρβας: “Πρώτο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη το κυκλοφοριακό” – Τι είπε για ΟΑΣΘ και τη σύνδεση με Σποράδες

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr