Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 1:22:47 πμ
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 23:50

Ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ το πρωί στη Νομική

Αστυνομική επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ και χρήση δακρυγόνων δακρυγόνων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η επέμβαση έγινε μετά την απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να ζητήσουν την συνδρομή της αστυνομίας ώστε να μη κλείσουν τα κτήρια της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ και να αποτραπούν οι καταλήψεις, εν όψει της 17ης Νοεμβρίου που είχαν αποφασίσει οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών.


Όπως προκύπτει, μόνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα.

Το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Νομική συγκεντρώθηκαν κλούβες της αστυνομίας οι οποίες και επενέβησαν εις βάρος τν φοιτητών που βρίσκονταν έξω από το κτίριο και καλούσαν σε κατάληψη. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για το τριήμερο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ για αποκλεισμών των κτηρίων εν όψει 17ης Νοεμβρίου, έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων του πρύτανη του ΕΚΠΑ Φορτσάκη για την φρούρηση του Ιδρύματος, και αναμένεται να ρίξει λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων.Πηγή: Το Βήμα