espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 7:15:57 πμ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 21:00

Ονομαστική ψηφοφορία επί 35 άρθρων του ν/σ για τα ΜΜΕ ζήτησε η ΝΔ

Ονομαστική ψηφοφορία επί 35 άρθρων του ν/σ για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες ζήτησε η ΝΔ, η οποία εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης καταλογίζοντάς της προσπάθεια να διαμορφώσει ένα «φιλικά διακείμενο προς αυτήν» ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, έκανε λόγο για κυβέρνηση «που έχει αρχίσει να φέρεται με ημιαυταρχικό τρόπο» και που «θυμίζει άλλες εποχές άλωσης του κράτους όπου άλλες κυβερνήσεις τοποθέτησαν τους δικούς τους φίλα προσκείμενους». Όπως είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής στάσης της ΝΔ, «το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει ένα καινούργιο τοπίο, το οποίο θα είναι πιο φιλικά διακείμενο προς αυτήν για να εξυπηρετήσει τα δικά της πολιτικά συμφέροντα».

Η κριτική της ΝΔ επικεντρώνεται στις υπερεξουσίες του υπουργού ως προς την δυνατότητα που του παρέχεται να ορίζει εκείνος τον αριθμό των αδειών αλλά και το τίμημα εκκίνησης της δημοπράτησής τους. Όπως είπε ο Άδ. Γεωργιάδης, «αν ο στόχος σας ήταν να χτυπήσετε τη διαπλοκή δεν θα κάνατε αυτό που κάνετε τώρα, ότι δηλαδή ο υπουργός αποφασίζει για τον αριθμό αδειών». «Από εκεί εξαρτάται και το τίμημα. Στην πραγματικότητα ο υπουργός έχει στα χέρια του και το τίμημα. Αυτό είναι χειρότερο από διαπλοκή. Είναι ολοκληρωτισμός. Πείτε ότι επειδή τα κανάλια σας πολέμησαν, θέλετε να τα ελέγξετε και να τα εκβιάσετε. Είναι η απόλυτη προσπάθειά σας να ελέγξετε τη ροή της πληροφόρησης. Η αρχή του ολοκληρωτισμού», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

Αλλά και ο Μ. Βορίδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός λέγοντας ότι «οι επιλογές σας κινούνται από πολιτική εκδικητικότητα». «Η στάση που κράτησαν τα ΜΜΕ απέναντί σας καθιστά αναγκαία αυτή την παρέμβαση γιατί κίνητρο της νομοθετικής σας πρωτοβουλίας είναι να ελέγξει η κυβέρνηση την πληροφορία μέσα από την διαδικασία της αδειοδότησης», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης, καταλήγοντας: «Οι συνάδελφοί μου που μιλάνε για ολοκληρωτισμό δικαιώνονται».

Σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναφορά της Σοφίας Βούλτεψη στον προπαγανδιστή της χούντας Γεωργαλά. «Φέρτε και τον Γεωργαλά», είπε η βουλευτής της ΝΔ ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη της απάντησε ότι «δεν παίζουνε με τους βρυκόλακες και τους αιμοσταγείς δικτάτορες».  

Η ονομαστική ψηφοφορία προγραμματίστηκε για τις 7.00 μ.μ. του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2015.

 

 

 

 


Πηγή: Το Βήμα