espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 2:36:31 πμ

Ελλάδα

Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν, χθες, με επιτυχία και συμπληρώθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα επιθεώρησης του λεωφορείου, με τα οποία εκκινεί η μαζική παραγωγή των οχημάτων.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι ποιότητας των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, που θα ενισχύσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και της Επιτροπής Παραλαβής Λεωφορείων και Παρελκόμενων του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΟΣΥ ΑΕ, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Yutong International Holding», στην Κίνα.

Στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Μόνικα Μπελούτσι θα βρίσκεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη (2/11).

Η Ιταλίδα σταρ θα βρεθεί απόψε στις 22:30 στο Ολύμπιον για την προβολή της ταινίας «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και αναμνήσεις» στο πλαίσιο του ΦΚΘ.

Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται να προκληθεί στη Θεσσαλονίκη, στον περιφερειακό και τους κεντρικούς δρόμους, λόγω των έργων για τη δημιουργία του FlyOver.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Πολύ έντονο είναι το πρόβλημα της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς τόσο στο κέντρο της πόλης (κατά κύριο λόγο) όσο και στον περιφερειακό δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων, απόρροια των λίγων αστικών που βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους.

«Ο Ευ. Βενιζέλος είναι ιδιαίτερο κεφάλαιο για εμένα»

«Δεν ήταν η μία νίκη του συνδυασμού “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” ή εμού προσωπικά. Ήταν μία νίκη των πολιτών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήθελαν να έχουν μία επιλογή πάνω από κόμματα, μία επιλογή που να εκφράζει τους πολίτες.

Συνεχίζονται οι εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για εργασίες κοπής πρασίνου και αυτοφυούς βλάστησης που θα εκτελεσθούν από τον ανισόπεδο κόμβο του Ν.

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μηχανιώνας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για εργασίες καθαρισμού των φρεατίων ομβρίων υδάτων που θα εκτελεσθούν στο σημείο από τη διασταύρωση της Καρδίας έως τη διασταύρωση του Ρυσίου, με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

«Θα αρχίσουμε εντατικά να φυτεύουμε δέντρα και να δημιουργούμε χώρους “πρασίνου”, δεν θέλουμε πουθενά ακάλυπτο χώρο», υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο νεοκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης στην ΕΡΤ.

Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, είναι βαθύτατα ανήσυχος για τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχει η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της υπερυψωμένης περιφερειακής οδού στη Θεσσαλονίκη.

Σε διαθεσιμότητα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο υπάλληλος του ΟΑΣΘ ο οποίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 19χρονη ασκούμενη στον Οργανισμό.

Μετά την κοινοποίηση της καταγγελίας από την 1η ΕΠΑΣ Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ο ΟΑΣΘ έθεσε αμέσως σε διαθεσιμότητα τον οδηγό λόγω του ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, υποδέχθηκε σήμερα στο Διοικητήριο τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Γιώργο Τσούνη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ.