espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 4:04:56 μμ

Ελλάδα

Το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου έχει ύψος 13 μέτρα και βρίσκεται τοποθετημένο στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας.

«Ξηλώνονται» για να υποβληθούν σε επισκευή δεκατρείς από τις «Ομπρέλες» του γνωστού, αγαπημένου και πολυφωτογραφημένου γλυπτού του Γιώργου Ζογγολόπουλου, που βρίσκεται στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2025 12:45

Οι Κυκλάδες: το «δίχτυ» απορριμμάτων στο Αιγαίο

Συντάκτης:

Οι Κυκλάδες λειτουργούν ως «δίχτυ» για τα σκουπίδια που πετιούνται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, που αναλύει τη διαδρομή των απορριμμάτων μέσω υδάτινων δρόμων.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία φιλοξενούν την τρίτη και τελευταία εβδομάδα του EAVE 2025 Producers Workshop, του κορυφαίου ευρωπαϊκού εργαστηρίου κατάρτισης παραγωγών του οπτικοακουστικού τομέα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, από τις 27 Οκτωβρίου ως τις 3 Νοεμβρίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ένα εκρηκτικό διάστημα της Χάποελ Ιερουσαλήμ από τα 6.75, από τα τέλη της δεύτερης ως τις αρχές τρίτης περιόδου, οδήγησε σε ήττα τον Άρη, την τρίτη του στη διοργάνωση, με 103-76.

Αφαιρούνται τα κάγκελα από την πλατεία Ναυαρίνου.

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων που είχαν τοποθετηθεί γύρω από τα Ανάκτορα του Γαλερίου, στην πλατεία Ναυαρίνου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κατοίκους, επαγγελματίες και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από εδώ ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι η “Τραγουδίστρια της Νίκης” Σοφία Βέμπο το 1933, αναγράφεται στη μαρμάρινη επιγραφή που θα τοποθετηθεί στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, για να θυμίζει σε κάθε περαστικό τη σύνδεση της κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας με το νεοκλασικό κτήριο του 1931 στη γωνία με την Αγίας Σοφίας.

Η Κέιτ Χάντσον αναφέρεται στη μαγική χημεία του Χιου Τζάκμαν στην πρεμιέρα της ταινίας τους. Η Κέιτ Χάντσον και ο Χιου Τζάκμαν εθεάθησαν ξανά μαζί στο AFI Fest, παρουσιάζοντας την κοινή τους ταινία Song Sung Blue.

Υπό το βλέμμα του νέου του προπονητή, Χρήστου Κόντη, ο ΟΦΗ σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Κύπελλο Ελλάδας, κατακτώντας την πρώτη θέση με ανατροπή κόντρα στον Ηρακλή στο Παγκρήτιο, επικρατώντας με 2-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δεν ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε. και την θέση του λαμβάνει η Αφροδίτη Νέστορα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ).

Τα μεγάλα ναι και όχι καθορίζουν την πορεία των λαών. Στις 28 Οκτωβρίου του 1940, οι Έλληνες είπαν το υπερήφανο όχι και με τον τρόπο αυτό έγραψαν μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας.