espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 9:36:19 μμ

Ελλάδα

Βουτιά θανάτου για άνδρα στη Θεσσαλονίκη – Δέθηκε με χειροπέδες στο ΙΧ του και βούτηξε στον Θερμαϊκό – Μεγάλη κινητοποίηση στο σημείο για την επιχείρηση ανάσυρσης.

Η εθελοντική αιμοδοσία έλαβε χώρα το Σάββατο 4 Μαρτίου στο ιστορικό αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο ΑντιτορπιλικόΒέλος το Σάββατο 4 Μαρτίου, με συνεργασία το Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο διέθεσε Συνεργείο Αιμοληψίας.

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 07:53

Σε κλοιό κινητοποιήσεων σήμερα η Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:

Για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 έχουν ήδη προαναγγελθεί απεργιακές κινητοποιήσεις και πολλές πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα με το αίτημα της απονομής ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στους εμπλεκομένους.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε την αναβολή των μαθημάτων, για αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή, λήφθηκε λόγω των προβλεπόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων και της δυσκολίας μετακίνησης των φοιτητών, και λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα οδύνης που επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Φωτιά ξέσπασε σε μονοκατοικία, το απόγευμα της Τρίτης, λίγο μετά τις 17:30 στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

«Οι σημερινές ‘βόλτες’ του κ. Γεραπετρίτη δεν ‘μαζεύουν’ τη διάλυση που επήλθε με ευθύνη των Μητσοτάκη και Καραμανλή», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στο γραφείο τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί λόγω των κινητοποιήσεων για τα Τέμπη.

Σε αναβολή οδηγήθηκε η εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο στη Θεσσαλονίκη, λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών.

Κλειστά θα είναι αύριο από τις 11:30 έως της 14:30 τα φαρμακεία της πόλης λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε ένδειξη πένθους για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Αναστασία (Νάνσυ) Παπαδάτου.

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι ενώ ασχολείται πολλά χρόνια με τα κοινά, στη σημερινή συγκυρία το πιο ισχυρό κίνητρο που την ώθησε να συμμετέχει είναι η αναγκαιότητα να προσφέρει και να αγωνιστεί ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο και πιστεύω για να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία γενικότερα.

«Πρέπει να λάβει η πολιτεία άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των μεταφορών για τους πολίτες» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Πετρίδης.