espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 10:07:19 μμ

Ελλάδα

«Το 2023 να γευόμαστε χαρές κι επιτυχίες στην πόλη μας, που τόσο αγαπάμε», ευχήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μαζί με στελέχη της διοίκησής του άκουσε παραδοσιακά κάλαντα στο φουαγιέ του δημαρχείου.

O Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού διοργανώνει “ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ” στον Εύοσμο με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης!

Σε 2 από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Ευόσμου, στην οδό Τζαβέλλα και στην οδό 28ης Οκτωβρίου, θα βρείτε DJs που θα μας βάλουν σε εορταστικό ρυθμό, με παράλληλα Happenings, face painting, άφθονο κρασί και κεράσματα για όλους του περαστικούς, που θα δημιουργήσουν γιορτινή ατμόσφαιρα και θα δώσουν ζωή στην αγορά του Ευόσμου.

Οικιακή βοηθός στη Θεσσαλονίκη έκλεψε τις τραπεζικές κάρτες της εργοδότριάς της, έκανε αναλήψεις και στη συνέχεια τις επέστρεψε, σαν να μην συνέβη τίποτα, στην τσάντα της.

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ) ανακοινώνεται ότι σήμερα Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022, θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης σε περιοχή του Πενταλόφου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο.

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ) ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022, θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης σε περιοχή του Πενταλόφου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο.

Ένα επενδυτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ, ρεκόρ χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση έργων πνοής που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης αλλά και μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για το νέο έτος, όπως κατατέθηκε στην αποψινή (29/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η Τράπεζα Πειραιώς πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη κομβικών έργων υποδομής και στη Θεσσαλονίκη, χρηματοδοτώντας τη Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης (FlyOver), τη μεγαλύτερη ΣΔΙΤ συναλλαγή που έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Η Τράπεζα Πειραιώς, με σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία στη χρηματοδότηση σύνθετων έργων, ανέλαβε τη χρηματοδότηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού ύψους €373εκ.

Μετά την πρόσφατη υπογραφή μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και των αναδόχων εταιριών (κοινοπραξία των ομίλων ΑΒΑΞ και Μυτιληναίου) ξεκινάει η υλοποίηση του έργου που αφορά στην κατασκευή Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, μήκους περίπου 13,5 χλμ., εκ των οποίων τα 4 χλμ. σε συνεχή γέφυρα με 4 λωρίδες κυκλοφορίας, συν δύο λωρίδες έκτακτης ανάγκης. Στα στοιχεία του έργου περιλαμβάνονται, επίσης, εννέα ανισόπεδοι κόμβοι, οκτώ νέες γέφυρες και τρεις νέες σήραγγες. Ο αναβαθμισμένος άξονας θα βελτιώσει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια και θα συμβάλλει στην επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, καθώς υπολογίζεται πως θα μπορεί να εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση, διπλάσια σε σύγκριση με την υπάρχουσα κυκλοφοριακή ικανότητα.

Αναφερόμενος στο έργο ο κ.Θοδωρής Τζούρος, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, Επικεφαλής του Corporate και Investment Banking, δήλωσε: «Στην Τράπεζα Πειραιώς δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη μεγάλων έργων υποδομής διαθέτοντας σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία στις σύνθετες χρηματοδοτήσεις και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων και εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων. Το έργο Flyover αποτελεί καινοτομία και στη χρηματοδοτική του μορφή, καθώς πρόκειται για το πρώτο μεγάλο οδικό έργο το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μορφή της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με πληρωμές διαθεσιμότητας αλλά και με υποχρέωση του αναδόχου να αναλάβει τη συντήρηση του έργου για 26 έτη».

Την καταδίκη του για τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέφρασε σήμερα (29/12) το απόγευμα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Με ένα παραδοσιακό γλέντι με προσκεκλημένους όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες ο Δήμος Λαγκαδά αποχαιρετά το 2022.


Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στηνπλατεία του Λαγκαδά το πρωτοχρονιάτικο γλέντι θα

Την άμεση σύλληψη των δραστών της βεβήλωσης του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ ζητάει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Με δημοσίευσή της στο Facebook η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής καταδικάζει τον βανδαλισμό που σημειώθηκε εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη όπου άγνωστοι σπίλωσαν το εβραϊκό μνημείο και ζητάει τον άμεσο εντοπισμό τους και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.